mladi brazilac

Na Poljud stiže pojačanje; Darijo Srna 'časti' Hajduk i prepušta mu sjajnog Brazilca

17.07.2024 u 13:12

Bionic
Reading

Hajduk još nije kompletirao momčad za novu sezonu, a na Poljudu se još uvijek nadaju kako bi Edin Džeko i Ivan Rakitić mogli pojačati redove 'bilih'. No, dok čekaju da se proslavljeni veterani odluče, iz Ukrajine im stiže neočekivano pojačanje

Trener Hajduka Gennaro Gattuso je otvoreno kazao kako mu trebaju pojačanja na krilnim pozicijama. Zato je prije nekoliko dana Darijo Srna, danas sportski direktor ukrajinskog Šahtara, 'bilima' otvoreno ponudio jednog od svojih igrača.

'Pričali smo o jednom Brazilcu, ali moramo sačekati i vidjeti hoće li biti šanse da ode u Hajduk. Trenutačno je ozlijeđen, on je naš treći krilni napadač. Moramo vidjeti tko će doći, a tko otići. Uvijek sam na dispoziciji Hajduku, imam hajdučko srce', otkrio je Srna tada detalje razgovora s Gattusom.

A taj je Brazilac punim imenom Newerton Martins da Silva, tek mu je 19 godina i glavna mu je pozicija lijevo krilo, a može 'pokriti' i desnu stranu.

Šahtar ga je prošle godine Sao Paulu platio 3,6 milijuna eura, a on je za ukrajinsku momčad odigrao 21 utakmicu te je zabio jedan gol uz jednu asistenciju. No, većinom je ulazio s klupe, još se prilagođava na europski nogomet i sad su svi zaključili kako bi odlazak na posudbu u Hajduk bio idealno rješenje.

Newerton je baš ono što Gattuso traži, 165 centimetara visoko lijevo krilo, brz je i prodoran. Sa Šahtarom ima ugovor do ljeta 2028. godine i u klubu računaju na njega, no pitanje je hoće li se u trenutnoj konkurenciji izboriti za minute na terenu.

Kako se sada čini, Newerton bi na Poljud trebao doći na jednogodišnju posudbu. Navodno je već sve dogovoreno, radi se tek o detaljima te bi Brazilac do kraja tjedna trebao 'sletjeti' u Split.