nogometna egzotika

Kapetan HNL momčadi u neočekivanom transferu odlazi u Indiju

17.07.2024 u 10:48

Bionic
Reading

Svi su se u Velikoj Gorici nadali kako će Filip Mrzljak (31) ipak potpisati novi ugovor, no sjajni veznjak - koji je posljednjih godinu i pol bio kapetan Gorice - odlučio je nogometnu sreću potražiti što dalje od Hrvatske

U dosadašnjoj karijeri je Filip Mrzljak (31) prošao puno toga, od samih početaka u Dinamu pa preko Sesveta i Lokomotive do Rumunjske u kojoj je igrao za Pandurii, Astra Giurgiu i bukureštanski Dinamo. Okušao se i u Rusiji, igrao je za Ufu, da bi u siječnju 2023. godine stigao u redove Gorice.

I tu je posljednjih godinu i pol bio kapetan momčadi, a krajem lipnja završio mu je ugovor s momčadi iz Velike Gorice. U klubu su se ponadali kako će ga nagovoriti na ostanak, zainteresiran je bio i povratnik u SuperSport HNL Šibenik, ali se Mrzljak - na iznenađenje svih - odlučio karijeru nastaviti u nogometno egzotičnoj Indiji!

Tako će Filip Mrzljak u sljedećoj sezoni igrati za momčad FC Punjab iz indijske Super Lige.

Njegovu je odluku olakšala sjajna financijska ponuda koja je stigla iz Indije i to od kluba koji je osnovan prije samo četiri godine. Uz to je prošla sezona za Punjab bila prva u najvišem indijskom nogometnom rangu te je završio na osmom mjestu.