što će odlučiti?

Proslavljeni Vatreni dobio otkaz, ovo je prilika da se besplatno vrati u Dinamo

16.07.2024 u 15:12

Bionic
Reading

Francuski mediji objavili su kako je Lyon zbog financijskih problema odlučio otpustiti nekoliko igrača, a među njima je i nekadašnji stoper 'vatrenih' Dejan Lovren (35)

Trener Olympique Lyona Pierre Sage i sportski direktor David Friio su, u dogovoru s čelnicima kluba, odlučili iz momčadi udaljiti igrače na koje u novoj sezoni ne računaju.

Naime, Lyon se našao u financijskim problemima pa su potrebni rezovi kako bi se osigurao proračun, a uoči odlaska momčadi na pripreme u Austriju četvorica su igrača doznala da ih 'lavovi' više ne trebaju.

Tako su 'otkaz', odnosno raskid ugovora na štetu kluba, dobili Diomande, Akoukou, Sarr te - Dejan Lovren (35)! Njih četvorica tako neće putovati s momčadi na pripreme u Austriju, kao slobodni igrači bez odštete slobodni su potražiti novi klub!

Francuski su mediji otkrili kako je Dejan Lovren bio treći najplaćeniji igrač Lyona, imao je plaću od 400.000 eura mjesečno, odnosno 4,8 milijuna eura godišnje!

No, sad je Lovren slobodan igrač, proslavljeni 'vatreni' sigurno u nogama ima još barem dvije dobre sezone, a ovo je sjajna prilika za Dinamo koji je i prošlog ljeta pokušavao nagovoriti legendarnog stopera na povratan na Maksimir.

Jasno, problem su bile financije, tada Dinamove jer 'modri' nisu mogli platiti odštetu Lyonu i preuzeti Lovrenov ugovor.

Sada se situacija okrenula u korist Dinama, sigurno je da bi Lovren bio zvučno pojačanje za 'modre', igrač koji bi svojim iskustvom unio dodatnu sigurnost u obrambenu liniju, posebice na europskim utakmicama. Zato se nitko ne bi trebao začuditi ako se u sljedećih nekoliko dana na Maksimiru ukaže Dejan Lovren...