raspad na anfieldu

Šok u Liverpoolu; zvijezda napušta 'redse' i odlazi u Saudijsku Arabiju

17.07.2024 u 12:04

Bionic
Reading

Virgil van Dijk (33) će nakon šest i po godina napustiti Liverpool te bi karijeru trebao nastaviti u saudijskom velikanu Al Nassru uz Marcela Brozovića i Cristiana Ronalda

Na Anfieldu je odlaskom Jürgena Kloppa završila jedna era Liverpoola, no momčad 'redsa' će uoči početka nove sezone vrlo vjerojatno doživjeti još neke velike promjene.

Prema navodima engleskih medija čini se kako je Virgil van Dijk (33) na najboljem putu da nakon šest i po godina napustiti Liverpool te bi karijeru trebao nastaviti u Saudijskoj Arabiji I to u redovima Al Nassra gdje ga čekaju Cristiano Ronaldo, naš Marcelo Brozović te nekadašnji mu suigrač iz Liverpoola Sadio Mane.

Van Dijk je u dresu Liverpoola odigrao 270 utakmica uz učinak od 23 gola i još 12 asistencija, jedan je od najboljih svjetskih stopera, a s 'redsima' ima ugovor do kraja lipnja 2025. godine.

No, sad je prilika da svi nešto zarade, Liverpool bi dobio 'masnu' odštetu za svog stopera kojeg je u siječnju 2018. godine doveo iz Southamptona za čak 85 milijuna eura. Navodno bi 'redsi' njegovom prodajom Al Nassru mogli zaraditi i 40 milijuna eura.

Neće ni Van Dijk loše proći, postao bi jedan od najplaćenijih nogometaša današnjice te zarađivao tek nešto manje od Cristiana Ronalda.

Sam je Virgil van Dijk već potvrdio kako je spreman prihvatiti ponudu Al Nassra pa se sad čeka odluka Savjeta za dovođenje igrača koji kao državno tijelo Saudijske Arabije klubovima odobrava veći dio novca za transfere.

'Al Nassr je dobio 'zeleno svjetlo' od Virgila van Dijka. Trenutni problem je to što Savjet za dovođenje igrača još nije spreman izdvojiti novac za transfer', tvrde mediji u Saudijskoj Arabiji. No, to bi vrlo brzo trebalo biti riješeno, Al Nassr će sigurno dobiti traženi novac i nizozemski stoper će pojačati momčad iz Rijada.