psk_2

IMPRESIVNO

Potpuna nadmoć; Portugal spustio Tursku na zemlju i osigurao osminu finala

  • Lu.K./Hina
  • Zadnja izmjena 22.06.2024 20:09
  • Objavljeno 22.06.2024 u 19:58
Bionic
Reading

Portugal je u Dortmundu razbio Portugal i došao do svoje druge uzastopne pobjede na Europskom prvenstvu. Momčad Roberta Martineza slavila je s uvjerljivih 3:0 i tako osigurala prolaz u nokaut fazu

Nogometaši Portugala svladali su u Dortmundu Tursku s 3:0 i plasirali se kao pobjednici skupine u osminu finala.

Pobjedu su Portugalcima donijeli Bernardo Silva (21), autogol Sameta Akaydina (28.) i Bruno Fernandes (56.).

Portugalci su rutinirano dobili utakmicu u Dortmundu kažnjavajući sve pogreške Turaka i njihova izbornika Vicenza Montelle, koji je izostavio u sastavu glavne mlade igrače koji su donijeli pobjedu protiv Gruzije u prvom kolu. To je Tursku koštalo pomalo tragičnih situacija u obrani i autogolom koji se zbilja jako rijetko događa, a Turskoj je nestao zanos i euforija zbog pobjede nad Gruzijom.

  • +71
Turska - Portugal, Euro (22.6.2024.) Izvor: EPA / Autor: Christopher Neundorf

Na drugoj strani, Portugalci su se vratili u stari sustav igre s četiri igrača otpozadi, a kvalitetom igrača odmah su se nametnuli Turcima i već u prvom dijelu riješili pitanje pobjede, pa su se u drugom dijelu gotovo odmarali. Bila je to i sedma pobjeda Portugalaca nad Turcima u isto toliko međusobnih mečeva na velikim međunarodnim prvenstvima.

Portugalci su poveli preko Silve, koji je iskoristio ubačaj Nuna Mendesa, sačekao odbijenu loptu od Orkuna Kokcua i zabio je iz blizine u lijevi kut turskih vrata. Sedam minuta kasnije uslijedio je tragikomičan autogol Turaka. U posve neopasnoj situaciji stoper Akaydin nije primijetio da mu se približava golman Altay Bayindir, pa je poslao loptu prema praznim vratima, a trk dvojice turskih igrača ka lopti je bio uzaludan.

U 31. minuti Kerem Akturkoglu je uputio obećavajući udarac nakon prekrasnog solo prodora, ali portugalski vratar Diogo Costa je sjajnom obranom zaustavio njegov pokušaj koji je išao u donji lijevi kut.

Promjene kod Turaka nisu urodile plodom u drugom dijelu, a Portugal je zaključio pobjedu golom u 56. minuti. Cristiano Ronaldo je išao sam na turska vrata, a potom je nesebično poslužio Fernandesa, kome stvarno nije bilo teško pogoditi praznu mrežu za 3-0.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal