NE ODUSTAJE

Potučeni velikan priznao: Sada znam koje su mi slabosti!

17.01.2016 u 15:54

Bionic
Reading

Nakon što je završio tek na devetom mjestu u ukupnom poretku Relija Dakar, Sebastien Loeb priznaje da je naišao na izazove kakve nikad nije iskusio u životu i pritom je naučio mnogo o vlastitim slabim točkama na jednom ovakvom 'off-road' natjecanju...

Iskusni 41-godišnji Francuz u karijeri je osvojio titulu reli prvaka svijeta čak devet puta, no WRC nije isto što i Reli Dakar. Iako je sjajno vozio prvog tjedna u svom Peugeotu, Loeb je naišao na čitav niz problema s početkom u osmoj etapi i na kraju je za kolegom Stephaneom Peterhanselom zaostao više od dva sata te avanturu završio tek na devetom mjestu.

Sve je bilo dobro za Sebastiena dok nisu počele 'off-road' etape, u kojima je zapinjao u pijesku, a također i razbio svoj Peugeot, opasnim prevrtanjem na krov.

'Sada znamo da je pred nama mnogo posla i naučili smo koje su nam slabosti. Nikad u životu nisam iskusio takav teren. Voziti u rijeci ili u pijesku, to je za mene bilo nešto sasvim novo,' priznao je Sebastien Loeb nakon relija koji je završio u subotu.

'Nije bilo tako loše. Imamo još puno posla, posebno učeći kako voziti izvan ceste i po pijesku. Napravili smo mnogo pogrešaka, ali došli smo ovdje učiti i ovo će biti jako korisno iskustvo u budućnosti,' zaključio je WRC velikan koji sljedeće sezone neće voziti u Svjetskom prvenstvu turističkih automobila, jer je Citroen odlučio s njim prekinuti ugovor.