preko noći

Poznat je razlog zašto je Klopp odbio ponudu ambiciozne reprezentacije prepune zvijezda

12.07.2024 u 10:32

Bionic
Reading

Karizmatični njemački nogometni trener Jurgen Klopp još uvijek nema novi posao

Nakon što je 57-godišnji Jurgen Klopp napustio klupu Liverpoola, pisalo se u nekoliko navrata o njegovom potencijalnom angažmanu.

No, kao što je poznato Klopp još uvijek nema novi posao.

No, da se nešto kuha objavio je The Athletic koji je objavio članak da je upravo Klopp velika želja čelnika Nogometnog saveza SAD-a za mjesto izbornika.

Podsjetimo, reprezentacija SAD-a je ostala bez izbornika nakon što Gregg Berhalter na nedavno održanoj Copa Americi ispao već nakon natjecanja po skupinama. To je za mnoge bio šok!

Ne žele odustati, ali...

No, kad su došli do Jurgen Klopp i započeli pregovore sastanak je vrlo brzo bio gotovo jer je njemački trener odbio preuzeti reprezentaciju SAD-a. Razlog? Kako se doznaje želi se još neko vrijeme odmoriti od nogometa.

No, navodno u Nogometnom savezu SAD-a ne odustaju od te ideje i otvoreno su mu rekli kako su ga spremni pričekati do kraja godine. Tad će možda Klopp još uvijek biti bez posla iako je jasno kako je takav stručnjak želje mnogih nogometnih velikana.

U svakom slučaju taj posao bi za njega bio velik izazov jer ipak je riječ o zemlji od 335 milijuna ljudi s velikim brojem mladih nogometaša od kojih su neki, su zahvaljujući popularnosti i porastu kvalitete MLS lige, stekli status zvijezde.