psk_2

za čast i slavu

UEFA objasnila zašto na Euru već gotovo pola stoljeća nema utakmice za treće mjesto

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 12.07.2024 09:54
  • Objavljeno 12.07.2024 u 09:55
Bionic
Reading

EURO 2024. u Njemačkoj je stigao do samog kraja, očekuje nas još samo veliki finale kojeg će u nedjelju 14. srpnja od 21 sat igrati Španjolska i Engleska. No, utakmica za treće mjesto neće se igrati, a to je tako još od 1980. godine

Brojni navijači već godinama traže da UEFA na Europskim prvenstvima vrati utakmice za treće mjesto, no sad je jasno da od te želje neće biti ništa.

UEFA je za njemačke medije pojasnika zašto se ne igra utakmica za treće mjesto, kao što je to slučaj na Svjetskim prvenstvima.

'Utakmica za treće mjesto se smatrala neatraktivnom i zbog toga više nije dio Europskog prvenstva. Nema planova za ponovno uvođenje te utakmice na Euru', poručili su iz Uefe u odgovoru njemačkom Bildu.

Ove godine bi za treće mjesto trebali igrati Francuzi i Nizozemci, gubitnici polufinalnih susreta, ali ta se utakmica neće odigrati.

Posljednji put se utakmica za treće mjesto na Euru igrao davne 1980. godine u Italiji, kada je tadašnja Čehoslovačka nakon boljeg izvođenja penala savladala domaćina Italiju. Euro je tada osvojila Zapadna Njemačka pobjedom protiv Belgije.

Cup tree provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal