vjerovali ili ne

Pravdu na maksimirskom derbiju Dinama i Hajduka dijelit će najneiskusniji sudac. Debitirao je prije mjesec dana uz jednu veliku pogrešku

18.05.2022 u 06:41

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama i Hajduka u subotu s početkom u 20 sati igraju na Maksimiru utakmicu posljednjeg kolu HT Prve lige (Arenasport 1, MAXtv)

Dinamo je kolo prije, pobjedom u Šibeniku, osigurao prvo mjesto na tablici te uoči ove utakmice ima četiri boda više od Hajduka. Bijeli su u posljednjem prvenstvenom susretu svladali Istru 1961 na Poljudu i trenutno imaju četiri boda više od trećeplasiranog Osijeka.

U dosadašnja tri međusobna susreta Hajduk je dva puta slavio, a jedna utakmica završila je neriješenim rezultatom. U prvom dvoboju odigranom u prosincu na Maksimiru, Bijeli su pobijedili s 2:0, a golove su zabili Marko Livaja i Emir Sahiti. Drugi derbi odigran je u ožujku na Poljudu i završio je bez pogodaka, a treći put Hajduk je u travnju svladao Dinamo rezultatom 1:0, jedini strijelac bio je Nikola Kalinić.

Određeni su i suci ovog susreta. Glavni sudac je 26-godišnji Patrik Kolarić iz Čakovca, najneiskusniji od svih sudaca. Debitirao je prije mjesec na susretu Šibenik-Belupo. Sudačka komisija je naknadno utvrdila da je pogriješio kod dosuđenog penala za Slaven Belupo.Bio je i glavni sudac susreta prošlog kola između Hrvatskog dragovoljca i Gorice.

  • +32
Dinamova proslava prvaka na Šubićevcu Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Kolarićevi pomoćnici bit će Bojan Zobenica iz Velike Gorice i Marjan Tomas iz Osijeka, a četvrti sudac je Marin Vidulin iz Kanfanara. VAR sudac je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca, a asistent VAR suca je Goran Pataki iz Đakova.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore