kvalifikacije za sp

Prosinečkom rekordna pobjeda koja nosi i novi izbornički mandat?!

04.09.2017 u 20:35

Bionic
Reading

Ovog ponedjeljka igrane su nove utakmice kvalifikacija za odlazak na SP u Rusiju 2018. godine

Iako sasvim sigurno ima utakmica koje zaslužuju veću pozornost ovog ponedjeljka, pobjeda Azerbajdžana 5:1 nad slabašnim San Marinom ostat će zlatnim slovima upisana u povijesti ovog saveza. A velike zasluge za rekordnu pobjedu pripadaju i hrvatskom nogometnom stručnjaku, bivšem članu Bilićeva stožera, Robertu Prosinečkom.

Naime, ovih 5:1 najuvjerljivija je pobjeda, koja je pak donijela i deseti bod na kontu u kvalifikacijskoj skupini.

Doduše, Azerbajdžan se sasvim sigurno neće kvalificirati na SP, no pod palicom Roberta Prosinečkog nadaju se da će reprezentacija napraviti veći rezultatski iskorak na Euru 2020. godine, na kojem će i njihov Baku biti domaćin toj reprezentativnoj smotri.

Prosinečki je u ove kvalifikacije ušao s veliki uspjehom. Nakon tri kola imao je sedam bodova i već se počelo pisati o senzaciji. Međutim, uslijedila su četiri uzastopna poraza, Prosinečkog se počelo vezati uz turske klubove i činilo se da je ljubav na 'izdisaju'.

Međutim, nakon ove pobjede, uz još dvije kvalifikacijske utakmice (kod kuće dočekuju Češku, te u zadnjem kolu odlaze u Njemačku), vjerujemo da će u Azerbajdžanu pokušati nagovoriti Prosinečkog na još (barem) dvije godine izborničkog mandata. A s obzriom da je dosad već osvojio deset bodova, što je apsolutni rekord, Prosinečkom bi mogli obećati 'brda i doline'.

Danci su pak s lakoćom prošli teško gostovanje kod Armenije u Erevanu, iako su domaćini poveli već u šestoj minuti. Ipak, Skandinavci su nakraju slavili s uvjerljivih 4:1, a junak dvoboja je bio veznjak Werdera Thomas Delaney s čak tri gola. 

Danci su sada preuzeli vodstvo u skupini E s 16 bodova, koliko ima i Poljska koja večeras dočekuje Kazahstan. U sljedećem kolu Dansku očekuje gostovanje kod Crne Gore i to će biti vjerojatno utakmica odluke o drugoplasiranom iz ove skupine s obzirom da Poljaci u sljedećem kolu idu u goste Armeniji, a potom dočekuju Crnogorce.