hrvatska reprezentacija

Prošle godine bio je zadnji igrač na pripremama. Sad je hit hrvatskog nogometa

16.10.2024 u 15:48

Bionic
Reading

Fantastičnu utakmicu u 4. kolu Lige nacija u gostima protiv Poljske odigrao je hrvatski veznjak Petar Sučić

Hrvatska je sinoć u 4. kolu Lige nacija odigrala 3:3 u gostima kod Poljske, a Zlatko Dalić može biti jako zadovoljan nastupom mladih igrača, od kojih se u budućnosti puno očekuje. U razmaku od 24. do 26. minute Martin Baturina zabio je gol i asistirao, a istu statistiku upisao je i njegov klupski kolega iz Dinama Petar Sučić.

I dok se za Baturinu odavno raspituju najveći svjetski klubovi, u prvi plan iskočio je i Sučić. Dečko, koji će za desetak dana proslaviti 21. rođendan, ove sezone je teško zamjenjiv u Dinamu, a u ovom reprezentativnom ciklusu pokazao je da bi vrlo brzo mogao postati i stožerni igrač reprezentacije.

Briljirao u Varšavi

Već protiv Škotske u Maksimiru u drugom poluvremenu razdrmao je momčad, a Dalić ga je u Varšavi stavio od prve minute i pogodio. Iako mu je to bio tek četvrti nastup za reprezentaciju, Sučić nije bio nimalo impresioniran ambijentom, a u 24. minuti zabio je gol u maniri iskusnog centarfora i onda asistirao Baturini. Dinamov veznjak još bolji gol zabio je nedavno u Ligi prvaka protiv Monaca, a to je samo nastavak nevjerojatne priče hit igrača hrvatskog nogometa.

Prije nešto više od godinu dana Sučić se našao na ljetnim Dinamovim pripremama u Kranju pod vodstvom Igora Bišćana. U Maksimir se vratio nakon posudbe u Zrinjskom, a Bišćan ga je poveo u Sloveniju jer je o njemu čuo sve najbolje od bivših Dinamovih trenera u omladinskim kategorijama.

Već na prvim treninzima i utakmicama istaknuo se nevjerojatnim zalaganjem i željom za dokazivanjem, a to su primijetili i stariji igrači u svlačionici. Arijan Ademi, koji je uz Sučića otkad je bio dijete, oduševio se njegovom radnom etikom i vjerojatno bi na početku prošle sezone puno više igrao da Dinamo nije upao u rezultatsku krizu.

Nametnuo se Jakiroviću

No to ga nije uzdrmalo. Nastavio je raditi, na zimskim pripremama bio je među najboljim igračima i Sergej Jakirović zabetonirao ga je u sastav u Dinamovom pohodu na još jednu dvostruku krunu. Iako je na ljetne pripreme došao kao zadnji, Sučić se prometnuo u jednog od najvažnijih Dinamovih igrača, a tako je nastavio igrati i u ovoj sezoni.

Vrlo lako se moglo dogoditi da nakon ljetnog prijelaznog roka ode iz Maksimira. Dinamo je imao veliku ponudu Coma, a nudio je deset milijuna eura s bonusima. Jako hrabra bila je odluka Dinamova vodstva da odbije tu ponudu u nadi da će mu cijena narasti u budućnosti, ali sad se čini da će se upravo to dogoditi.

Sučić je odličan u Ligi prvaka, odličan je u reprezentaciji i, posluži li ga zdravlje, zaista bi idućeg ljeta mogao ostvariti još veći transfer. Brojni igrači kroz povijest u njegovoj situaciji znali su poletjeti i negdje se izgubiti putem, no svi oko njega uvjeravaju da je on čvrsto na zemlji te da i sam zna da mora još puno napredovati.