ZANIMLJIVO

Sučić iskreno o propustu protiv Škota, ali i izjavi o Dinamu: Točno to sam i rekao...

13.10.2024 u 22:05

Bionic
Reading

Iako je Škotska povela u Zagrebu, nakon pogreške Luke Sučića, Hrvatska je ipak uspjela pobijediti 2:1, u utakmici 3. kola Lige nacija. I što je još važnije, igrač Real Sociedada, nije 'potonuo' nakon svog propusta, već je nastavio u još žešćem ritmu. I šteta što su suci prekinuli igru prije nego je prekrasnim udarcem matirao škotskog vratara

Luka Sučić nije imao razloga za nezadovoljstvo nakon utakmice. Istina je da mu ocjene zbog tog propusta kod škotskog gola nisu najbolje, ali mladog nogometaša ništa nije obeshrabrilo.

'Škotska je nezgodna momčad, to smo znali, na kraju je bilo dramatično, ali hvala Bogu, gol koji su postigli bio je nakon zaleđa i završilo je našom pobjedom', rekao je Sučić za Sportske novosti, te je nastavio.

'Nismo očekivali da će biti lakše, ali točno je da nismo bili pravi kakvi trebamo biti. Analizirat ćemo i popraviti stvari već u Poljskoj'.

O svojoj nespretnosti prije gola Škota.

'Ne znam kako mi je preletjela preko noge. Ali što je tu je, bitno je da smo uzeli tri boda i moramo gledati prema naprijed'.

U drugom poluvremenu je ušao i Petar Sučić, drugi put su bratići kratko igrali zajedno. Na terenu su skupa bili 16 minuta.

'Igrali smo prvi put u Lisabonu, sada drugi put. Drago mi je za njega, bitno je da i on dobiva prilike. Neka se trudi i maksimalno je iskoristi, na njemu je to. Ima šansu kao što je imaju svi ostali'.

Njegova uloga u reprezentaciji bila je nešto drugačija nego što igra u Real Sociedadu, dobio je mogućnost ofenzivnijeg djelovanja, kao polušpica, dok je u klubu klasični veznjak.

'U klubu igramo u formaciji 4-3-3, igrali smo u tom sustavu i u reprezentaciji, ali sada je drugačije. Sretan sam što imam priliku, kao i svi ostali, a treba je iskoristiti. Ovaj sustav je dosta dobro izgledao, ali naravno da ima prostora za napredak'.

Njegova izjava da će u utakmici RB Salzburga, što mu je bivši klub iz kojeg je ovog ljeta prešao u Real Sociedad i Dinama u Ligi prvaka navijati za Dinamo pozitivno je odjeknula među navijačima, i to ne samo Dinamovima.

'Da, tako sam izjavio, tako i mislim. Gledat ću utakmicu, naravno, i nadam se pobjedi Dinama'.

A što je još Sučić rekao, pročitajte OVDJE.