KLADITE SE PAMETNO

Protiv 'Furije' za prvo mjesto u skupini

16.08.2013 u 11:36

Bionic
Reading

Kao što su najavili nakon pobjede nad Argentinom, hrvatski su kadetski reprezentativci nastavili s uvjerljivim pobjedama.

Pravi pristup na početku utakmice ponovno nije izostao, a angolska je reprezentacija uspjela doći do vodstva jedino u trećoj minuti, kada na Vidin pogodak odgovaraju s dva uzastopna. No, nakon toga Hrvatska radi seriju od 7:0 na krilima Mihića (4 pogotka u tom razdoblju, ukupno 10) i Mrakovčića (3 pogotka u tom razdoblju, ukupno 4 uz isto toliko asistencija) i praktički ponovno u prvih 10 minuta duela rješava pitanje pobjednika.

'Znali smo da će ova utakmica ići u tom smjeru, ako joj pristupimo kvalitetno. Dobro nam je poslužila kao priprema za Španjolce; uspjeli smo se dodatno uigrati', smatra desni krilni Ivan Vida, strijelac tri hrvatska pogotka.

Dvoznak.com

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje.


Posljedica dobre igre u prvom dijelu bila je ponovno ogromna prednost Hrvatske od 13 pogodaka (20:7) prednosti na poluvremenu. U nastavku susreta Ćurak mijenja veći dio svoje postave te se utakmica do kraja pretvara u odrađivanje posla, što se itekako osjetilo u hrvatskoj igri.

'Dosta smo se opustili u nastavku utakmice; glavama smo već počeli gledati prema Španjolskoj', smatra Vida.

Najviše se to osjetilo na (ne)funkcioniranju obrane koja je u nastavku utakmice primila čak 16 pogodaka, unatoč fantastičnih 9 obrana Mudrinjaka (ukupno vratari 18 obrana) u posljednjih 20 minuta susreta. Ali, i uz tako poroznu igru pred svojim vratima, Ćurkova ekipa uspijeva održati rezultatsku distancu iz prvog poluvremena te privesti mirno utakmicu kraju, iako je Angola pokušala poremetiti ritam igre prelaskom na igranje vrlo duboke zonske obrane. Na kraju 39:25 u korist Hrvata - slijedi Španjolska protiv u dvoboju koji će direktno odlučiti pobjednika skupine.

'Čeka nas teška utakmica protiv njih. Maksimalno ih respektiram kao protivnika, ali vjerujem u našu pobjedu', poručio je vratar Mudrinjak uoči sutrašnjeg ogleda.

Hrvatska je i prošle godine na Europskom prvenstvu u Austriji na početku natjecanja odmjerila snage sa Španjolcima te pobijedila 40:35, iako je na poluvremenu gubila 17:15. Od tada su Španjolci promijenili izbornika (Francha zamijenili Martinezom) i obrambenu formaciju, Hrvati također izbornika (Zrnić zamijenjen Ćurkom) i bit će zanimljivo vidjeti kakav je novi odnos snaga na terenu.

'Uz svoju igru, mislim da smo poprilično konkurentni za osvajanje medalje', zaključuje hrvatski vratar o mogućim dosezima reprezentacije.

Španjolci bi također vrlo rado osvojili medalju, nakon što je četvrto mjesto s EP-a označeno neuspjehom. Pobjeda u današnjem duelu itekako bi olakšala put reprezentacijama ka polufinalu, prije svega jer će pobjednik skupine izbjegavati Šveđane u četvrtfinalu, ekipu koja uz Njemačku na ovom prvenstvu pokazuje najbolju igru, barem zasad.

'Željeli bismo pobijediti Hrvatsku također, iako ne treba previše razmišljati o našem protivniku u nastavku natjecanja. Tamo će biti sedam podjednakih ekipa, a mi ćemo dobiti tek jednu od njih', pomalo flegmatično zvučao je Martinez, no teško je povjerovati kako vjeruje da je isto igrati protiv Austrije ili Švedske.

Ono što ga čini sve zadovoljnijim jest sama igra njegove reprezentacije. Nakon mučenja s realizacijom u prvom kolu, Furija djeluje sve bolje u napadu, a to potvrđuju i jučerašnja 34 pogotka protiv Argentine, iako je Azkue odigrao tek prosječan meč. Čovjek odluke bio je Mario Lopez, desni krilni Španjolaca koji je postigao 11 pogodaka, od kojih čak šest iz kontranapada.

'Sretan jesam zbog svojih postignutih pogodaka, ali oni ne bi išta značili da mi nismo pobijedili'.

Zajedno smo došli do jako velike pobjede protiv dobro utrenirane ekipe', skromno je kazao Lopez i dodao:

'Još uvijek imamo priliku osvojiti grupu C, pa ćemo i protiv Hrvatske dati sve od sebe za novu pobjedu'.

Uz Lopeza, od španjolskih igrača svakako još treba istaknuti Garciu koji je nastavio svoj trend sve preciznijeg šutiranja s vanjskih pozicija, dok također sve veći utjecaj u španjolskoj igri ima pivot Ignacio Plaza - igrači ga daleko lakše pronalaze, nego li na početku natjecanja; očito je kako se uspio uigrati nakon što je propustio veći dio priprema s ovim godištem zbog SP U21 u Bosni i Hercegovini.

Jedino je pitanje hoće li on moći dominirati i protiv sve čvršćih hrvatskih 6:0.