Slam šest kraljeva

Rafa Nadal o posljednjem obračunu s Novakom Đokovićem: Pomalo je nostalgično...

19.10.2024 u 09:56

Bionic
Reading

Novak Đoković i Rafael Nadal će danas od 16.30 sati u Rijadu odigrati svoj posljednji međusobni meč

Dva velika suparnika - Rafa Nadal i Novak Đoković - sastaju se danas od 16.30 sati u borbi za treće mjesto na 'Slamu šest kraljeva' u Rijadu u Saudijskoj Arabiji.

Simbolično, od njih su u četvrtak bili bolji Jannik Sinner i Carlos Alcaraz, dva prvoplasirana tenisača na ATP ljestvici. Da, već je neko vrijeme kristalno jasno da su nasljednici stigli, ali danas je vrijeme za još jedan teniski klasik.

Đoković je izgubio od Sinnera 6:2, 6:7 (0), 6:4, dok je Alcaraz 6:3, 6:3 bio bolji od svog idola i mentora Nadala..

Nadal i Novak su tako dobili priliku za još jedan spektakularan okršaj, iako ekshibicijskog karaktera.

Bit će to prilika da svijet još jednom vidi dvojicu igrača koji su uz Rogera Federera obilježili prošla dva desetljeća u svijetu tenisa.

Nadal se emotivno osvrnuo na današnji meč s Đokovićem.

'Imati Novaka ispred sebe, to je pomalo nostalgično. Igrali smo jedan protiv drugog toliko puta, pa će biti lijepo i prij svega zabavno igrati jedan protiv drugog posljednji put', poručio je Rafa Nadal kojeg u studenom očekuje oproštaj od profesionalnog tenisa i to na finalnom turniru Davis Cupa u Malagi (19.-24. studenog).

'S emotivnog stajališta, siguran sam da sam spreman. Fizički, a i s teniskog gledišta, ostalo je još mjesec dana za pripremu', poručio je Nadal.

No, prije toga treba odraditi današnji okršaj s Đokovićem. Slam šest kraljeva, ekshibicijski turnir na koji su najbolje tenisače svijeta Saudijci primamili nevjerojatnim novčanim nagradama. Pobjednik ovog turnira dobit će čak šest milijuna dolara. Spomenimo tek da osvajač US Opena dobije 'samo' 3.6 milijuna dolara.

>> više statistike potražite OVDJE.

No, finalni meč između Sinnera i Alcaraza ostaje u sjeni borbe za treće mjesto. Novak Đoković (37) i Rafael Nadal (38) će igrati 61. međusobni meč, gotovo sigurno i posljednji jer Španjolac na kraju sezone odlazi u više nego zasluženu mirovinu.

'Auu, da... Posljednji put da smo u turnirskom formatu zajedno... Iako sam rekao da ću doći i biti na njegovom oproštaju u Malagi u Davis Cupu, tada ću, ipak, biti na tribinama. Bit će ovdje malo drugačije, baš posebno jer je naše suparništvo obilježilo jednu tenisku eru. U proteklih 20 godina imali smo više mečeva nego bilo koji drugi suparnici u povijesti tenisa. Imam ogromno poštovanje za njega, želim mu da se povuče iz tenisa na najbolji mogući način, u Španjolskoj, uz podršku publike kakvu je i zaslužio', kazao je Novak Đoković.

Do sada su Rafa i Novak odigrali 60 službenih mečeva, Srbin u pobjedama vodi 31:29.