supersport hnl

Dinamo stiže u Pulu, Šibenik dočekuje Osijek; evo gdje gledati današnje utakmice

19.10.2024 u 08:09

Bionic
Reading

Subotnji program 10. kola SuperSport HNL-a na Šubićevcu otvaraju Šibenik i Osijek (16 sati, MAXSport1, MAXtv), a nakon njih u Puli će na teren istrčati Istra 1961 i Dinamo (18.30 sati, MAXSport1, MAXtv)

Zanimljiva nogometna subota nudi dva ogleda 10. kola SuperSport HNL-a. Na Šubićevcu Šibenik dočekuje Osijek (16 sati, MAXSport1, MAXtv), a u Puli će snage odmjeriti Istra 1961 i Dinamo (18.30 sati, MAXSport1, MAXtv).

ŠIBENIK - OSIJEK (16 sati, MAXSport1, MAXtv)

Domaćin za pobjedu ne zna još od kraja kolovoza, a u ovoj reprezentativnoj stanci dogodila se i smjena trenera. Mario Carević je napustio Šubićevac i odmah preuzeo momčad Gorice, a na klupu Šibenika sjeo je Marko Kartelo.

Hoće li šok-terapija razdrmati momčad koja je od 30. kolovoza nanizala tri gostujuća poraza i dva domaća remija? Porazan je podatak da je Šibenik u tih pet susreta zabio samo jedan jedini gol, a primio ih je devet. No, ohrabruje činjenica da su oba domaća remija bila 0:0.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Moram reći da je Carević odradio dobar posao. Momčad je izuzetno karakterna i željna rada. Želio bih istaknuti kako je protekli tjedan bio na visokom nivou. Nastavimo li tako, onda nemam straha, kako za ovu utakmicu s Osijekom, tako ni za one koje slijede. Držim da momčad kakvu Šibenik ima može napraviti puno dobrih stvari', kaže Marko Kartelo koji se osvrnuo na činjenicu da Šibenik nije zabio gol u četiri posljednje utakmice:

'Da, taj podatak zvuči zaista nezgodno. Međutim, već u prijateljskoj utakmici s Posušjem postigli smo dva gola, što je neki napredak. Protekli tjedan smo radili dosta na realizaciji i tome kako najlakše ugroziti suparnika. Podigli smo intenzitet treninga i želimo podići nivo agresije u igri. Cilj nam je uvesti neke nove ideje, ali nije to lako implementirati u tri, četiri treninga.'

Trener Osijeka Federico Coppitelli jako dobro zna što može očekivati u Šibeniku.

'Znamo da će ovo za nas biti još jedna teška utakmica i težak teren, Šibenik u posljednje vrijeme nije baš imao tako dobre rezultate, ali su kod kuće opasni i tamo još nisu poraženi ove sezone. Moramo biti spremni na tešku zadaću koja nas tamo očekuje', rekao je Coppitelli uz napomenu:

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Nekada moramo biti, kada igramo izvan Osijeka, malo 'prljaviji' u smislu da bismo trebali biti više spremni za borbu. Onda će to i rezultatski biti drugačije u smislu onoga što smo zaslužili, u odnosu na ostvareno na kraju utakmice. Ne možemo nikako zaboraviti onaj prvi dvoboj sa Šibenčanima u 1. kolu kada smo poraženi, unatoč velikoj dominaciji i broju propuštenih prilika. Nadamo se da će ovaj puta ishod biti drukčiji'

ISTRA 1961 - DINAMO (18.30 sati, MAXSport1, MAXtv)

Na samom startu ove sezone SuperSport HNL-a Dinamo je na Maksimiru u 1. kolu 'nalupao' Istru 1961 čak 5:0.

'Dinamo uvijek ima pobjednički mentalitet, to su pokazali zadnjih 20 godina, a taj pobjednički mentalitet te tjera da se takvoj momčadi suprotstaviš s maksimalnom pozornošću i koncentracijom. Tako će biti i danas, u to sam uvjeren', kazao je trener Istre 1961 Paolo Tramezzani.

  • +12
NK Istra 1961 - NK Osijek (4.10.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic

Trener Dinama Nenad Bjelica danas zbog ozljeda neće moći računati na neke od prvotimaca.

'Gledao sam Istru protiv Hajduka. Tada sam bio bez posla, a živim u Istri, pa sam iskoristio priliku. To je jedna vrlo kvalitetna i dobro vođena momčad. Dosta su agresivni, igraju atipično u odnosu na druge momčadi u ligi. Morat ćemo dati maksimum za tri boda, a vjerujem da ćemo to i napraviti. Imaju dosta dobrih mladih igrača, kvalitetnih stranaca. Sve u svemu, kvalitetna ekipa', kazao je Bjelica te otkrio:

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Svi su se s reprezentativnih okupljanja uglavnom vratili zdravi, tako da imamo cijelu momčad na raspolaganju osim golmana Nevistića koji i dalje muku muči s problemom lista. Isto tako, Bruno Petković ide na put, ali njegov nastup nije siguran. Mauro Perković ozlijedio se tijekom reprezentativne stanke, tijekom koje su svi igrači dobro trenirali, kao i cijelog ovog tjedna. Vjerujem da idemo spremni u Pulu i da ćemo se vratiti s tri boda.'

Standings provided by Sofascore