STRIC SVE OTKRIO

Rafael Nadal je samo poslije jednog poraza plakao u svlačionici, a bila su još dva posebno bolna

20.09.2019 u 07:01

Bionic
Reading

Toni Nadal, stric i bivši trener Rafaela Nadala, svako malo otkrije neke zanimljivosti iz karijere španjolskog tenisača koje do sada nisu bile poznate sportskoj javnosti

Toni Nadal jedan je od najzaslužnijih ljudi za briljantnu karijeru Rafaela, a on je dobro upoznat i sa najsitnijim detaljima vezanim uz osvajača 19 Grand Slam naslova. Stric je sada govorio o najbolnijim porazima jednog od naboljih tenisača svih vremena.

'Jedini puta kada je Rafa plakao poslije poraza u svlačionici bilo je 2007. godine. Bilo je to finale Wimbledona kada ga je svladao Roger Federer.'

Bilo je to njihovo drugo finale u nizu u All England Clubu i pobjednik je opet bio isti što je pogodilo tada mladog Španjolca. Rezultat je bio 7:6, 4:6, 7:6, 2:6, 6:2. Ipak, sve je sretno završilo za Rafu koji je u trećem pokušaju došao do trofeja na travnatom Grand Slamu 2008., a to je ponovio i 2010.

  • +8
Španjolski tenisač Rafael Nadal Izvor: EPA / Autor: YOAN VALAT

Toni je izdvojio i dva poraza koji su bili izuzetno bolni po Nadala.

'Dva poraza će Rafa zauvijek pamtiti, jer ih je teško prebrodio. Prvi je protiv Novaka Đokovića u finalu Australian Opena 2012. godine , a drugi je od Robina Soderlinga 2009. na Roland Garrosu', poručio je Toni Nadal.

Meč između Đokovića i Nadal u Melbourneu trajao je pet sati i 53 minuta po setovima 5:7, 6:4, 6:2, 6:7(5), 7:5 i smatraju ga jednim od najboljih svih vremena, a poraz od Soderlinga u osmini finala Roland Garrosa bio je prvi u karijeri za Španjolca na tome turniru, koji je tada igrao ozlijeđen, a bilo je 2:6, 7:6, 4:6, 6:7 za Šveđanina.