životne sudbine

Rakitić je još 2006. otkrio da voli Dinamo, kako je onda završio na Poljudu?

21.07.2024 u 10:53

Bionic
Reading

Potpis Ivana Rakitića za Hajduk vijest je dana jer će proslavljeni Vatreni prvi puta zaigrati u dresu nekog hrvatskog kluba. Prije 18 godina je otkrio za koga navija

Rakitić će danas u 19:30 sati biti predstavljen u Bijelom salonu kao novi igrač s Hajduka s kojima je potpisao ugovor na godunu dana uz mogućnost produžena suradnje na još jednu. Prema nekim izvorima godišnja plaća će mu biti 600 tisuća eura. Za podsjetnik u Saudijskoj Arabiji je igrao za Al-Shabab ta 15 milijuna po sezoni tako da se zbog Bijelih odrekao velikog bogatstva.

Veliko je ovo iznenađenje za mnoge jer je još davne 2006. godine otkrio kako navija za Dinamo

'Od dječačkih dana volim Dinamo, svi u obitelji navijaju za Dinamo. Volio bih zaigrati za Dinamo', govorio je tada Rakitić.

U intervjuu za Sportske novosti u prosincu 2021. godine uoči susreta Dinama i Seville je rekao:

'Moj tata je dinamovac od malena. Mislim da će uživati svakako, tko god pobijedi. Bit će sretan i zadovoljan, tata će biti pobjednik kako god završi. To je kod njega uvijek bilo tako, voli Dinamo, a ako uspješnija bude Sevilla bit će mu drago zbog mene.'

  • +42
Ivan Rakitić Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov/PIXSELL

Otac je Ivana i brata Dejana 1997. godine, kao devetogodišnjaka, vodio u Zürich na utakmicu Dinama, tada pod imenom Croatia, s Grasshopperom sa željom da zavole Dinamo, hrvatski nogomet i Hrvatsku. Tada su Zagrepčani pod imenom Croatia slavili 5:0.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Tko god poznaje mojeg oca, jasno mu je koliko on voli našu domovinu. Svaku priliku koju je imao koristio je da nama, svojoj djeci, pokaže koliko je bitna, lijepa i dobra naša Hrvatska. Te večeri uživao sam u Zürichu, pogotovo u Robertu Prosinečkom, njegov je nogomet bio nevjerojatan. Moji prvi dojmovi bili su fantastični.'

U jednom času Dinamo se zanimao za Rakitića, ali do prijelaza među Modre nije došlo. To se zbivalo početkom 2007. godine. Toga ljeta potpisao je za Schalke.

Na kraju je Raketa sletio na Poljud, a svemu je čini se presudila velika želja Hajduka i upornost njegovog kuma, poznatog splitskog ugostitelja Marka Bralića-Kete velikog navijača Hajduka.

Standings provided by Sofascore