potez kola

Rani konkurent za gol sezone; pogledajte što je zabila nova mlada nada Borussije!

24.08.2024 u 23:25

Bionic
Reading

Jamie Bynoe-Gittens, koji sada koristi ime Jamie Gittens, talentirani je engleski krilni napadač koji trenutno igra za Borussiju Dortmund.

Rođen je 8. kolovoza 2004. u Londonu, a nogometnu karijeru započeo je u Reading FC-u prije nego što se 2018. godine pridružio akademiji Manchester Cityja. Njegov talent privukao je pozornost Borussije Dortmund, koja ga je pridružila svojoj omladinskoj ekipi 2020. godine.

Jamie Gittens je poznat po svojoj eksplozivnoj brzini, sposobnosti driblinga i vještini u situacijama jedan-na-jedan, zbog čega ga često uspoređuju s Marcusom Rashfordom. Iako je vrlo talentiran, njegovu su karijeru ometale ozljede, uključujući dvije ozbiljne operacije ramena. Unatoč tome, pokazao je otpornost i odlučnost, posebno tijekom sezone 2023./24., kada je postigao svoj prvi gol u Ligi prvaka i dao značajan doprinos kampanji Borussije Dortmund.

Gittens je također sudjelovao u mladim reprezentacijama Engleske, a nedavno je debitirao za U21 momčad 2023. godine. U 2023. godini potpisao je novi ugovor s Borussijom Dortmund, produživši svoj ostanak u klubu do 2028. godine, s ciljem da sezona 2024./25. bude njegova probojna nakon što je prebrodio prethodne ozljede​.

U prvom kolu Bundeslige, Borussia Dortmund započela je sezonu impresivnom pobjedom nad Eintrachtom Frankfurtom, a u središtu pažnje bio je mladi Jamie Gittens. Gittens je postigao dva gola, no posebno se istaknuo njegov prvi pogodak, koji već sada konkurira za gol sezone.

Pogledajte golčinu OVDJE.