ARMENCI POD MARJANOM

Renovirani RNK Split otvara europsku sezonu!

03.07.2014 u 15:06

Bionic
Reading

Nogometaši Splita po drugi put sudjeluju u europskim natjecanjima. Iako će sami kazati kako plasman u Europsku ligu nije nikakav imperativ, sigurno će htjeti ostaviti što bolji dojam. Protiv armenske Mike su spremno preuzeli ulogu favorita

'Vjerujemo u pozitivan rezultat, pripreme su pokazale da se imamo čemu nadati. O protivniku smo prikupili dosta podataka, ali oni su ipak još uvijek nepoznanica,' kazao je trener Ivan Matić, te dodao kako je jedini igrač izvan stroja Kvesić, a čak se i vratar Zagorac toliko brzo oporavio od neugodne ozljede, da ga se očekuje od samog početka.

Po onome što se vidjelo na pripremama, ovaj Split bi trebao biti ofenzivniji i efikasniji nego prošlog proljeća.

'Vjerujem da ćemo biti bolji i da će naši igrači i četvrtak biti raspoloženi. Zadovoljila bi me svaka pobjeda bez primljenog gola. Uloga favorita nosi određen teret, ali vjerujem da ćemo se znati s tim nositi. I ovo Svjetsko prvenstvo je pokazalo da uloge favorita znaju ostati nepotvrđene, ali ja iskreno vjerujem da ćemo u ove dvije utakmice ostvariti prolaz,' zaključio je Matić.

U odnosu na prošlu sezonu nema puno promjena u redovima Splita. Treba tek dodati kako nema iskusnog stopera Križanca koji je prema svemu sudeći okončao svoju karijeru. No, Glumac i Galović su već odradili dosta seniorskih utakmica, pa tu ne treba očekivati velike probleme.

Matić je 'rehabilitirao' Bellea i Bilića. Dva ofenzivca su krajem prošle sezone bila na 'ledu' i činilo se kako za njih neće biti mjesta u ovogodišnjem sastavu. Ipak, danas obojica kreću od prve minute.

'Mislim da igrači i svi koji rade u klubu trebaju uživati u ovoj utakmici. Neka tog dana svi guštaju, počevši od gospođe koja priprema robu do predsjednika. Mi smo favoriti, imamo respekt prema protivniku, ali gledamo kako proći u drugi krug,' zaključio je iskusni Mate Bilić.

Armenci (lani bili treći u domaćem prvenstvu) su u Split došli pobijediti i osigurati plasman u drugu pretkolo. Iako im se put malo odužio (sve skupa 10 sati) bili su dobro raspoloženi i prilično samopouzdani.

'Očekujem našu dobru igru iako je Split težak i opasan suparnik. i smo se deset dana pripremali za ovo, uspjeli smo nabaviti i snimke nekih njihovih pripremnih utakmica iz Slovenije,' otkrio je trener Aram Voskanjan, pa zatim nastavio:

'Mislim da nema razloga ne nadati se pozitivnom rezultatu. Na papiru je Split favoriti, no tek ćemo na terenu otkriti pravo stanje stvari.'

Prema dostupnim podacima armenska momčad nije doživjela previše promjena u odnosu na prošlu sezonu. Na probu su bili jedan gruzijski veznjak i nigerijski branič, no oni nisu doputovali u Split. Napustio ih je pak solidni nigerijski napadač Jeremiah.

Momčad čine mahom Armenci s izuzetkom brazilskog braniča Henriquea i ruskog veznjaka Adamyana. Potonji je najavljen na klupi.

Možda potpuno pogrešna usporedba, ali treba dodati ako je prekjučer prvak Armenije poražen na gostovanju kod prvaka Andore. Također, Mika je lani ispala u prvom pretkolu od crnogorskog predstavnika Rudara iz Pljevlje.