NEGATIVNI REKORD

Rijeka će Ljubljanu dugo pamtiti; sinoć je doživjela najteži europski poraz ikada

30.08.2024 u 06:00

Bionic
Reading

Rijeka je, nakon obećavajućih 1:1 na Rujevici, izgubila na uzvratu protiv Olimpije (0:5). Oprostila se od Europe u playoffu Konferencijske lige

Nogometaši Rijeke oprostili su se sinoć od daljnjeg nastupanja u eurokupovima ove sezone nakon što su u uzvratnoj utakmici posljednjeg pretkola Konferencijske lige izgubili na gostovanju kod Olimpije u Ljubljani s čak 0:5. To im je ujedno bio i najteži europski poraz u povijesti kluba.

Dosad je Riječanima najteži poraz u UEFA-inim natjecanjima bio onaj od 0:4 od Vitórije Guimarães u Portugalu. Bilo je to sad već davne 2013. u rujnu, u 1. kolu grupne faze Europa lige. Rijeka je sinoć srušila još jedan negativni rekord; nikada prije toga u Europi nije primila četiri komada u jednom poluvremenu.

'Bila je ovo noćna mora. Ispričavam se svima kojima Rijeka nešto znači. Izgledalo je kao da igramo s Real Madridom. Obrana koja u prvestvu nije dobila, primila je gol u drugoj minuti. Nitko od igrača ne može vjerovati što im se dogodilo. Što sam rekao na poluvremenu? Da pokažu da su muškarci, da napravi faul! Nekima glave nisu tu. Franjo Ivanović je odigrao posljednju utakmicu, riskirao je transfer i karijeru. Želio je, ali u glavi nije bilo tu', komentirao je rezultat trener Radomir Đalović.

  • +36
Olimpija - Rijeka (29.8.2024.), Konferencijska liga Izvor: Profimedia / Autor: Natasa Kupljenik / SPP / imago sportfotodienst / Profimedia

'Slijedi Dinamo. Ako igrači sami ne mogu naći motiv i pokazati da je ovo bio košmar. Ne možeš igrati najvažniju utakmicu i gubiti u prvoj minuti. Možda nam nedostaje jedan karakterniji igrač, koji može sve držati na okupu. Od napadača sada imamo samo Andrića, kojem još treba vremena. To nije poraz sportske politike. Dogodio se Jose Obregon, a nije se znalo da će Ivanović otići. Ali uvjeren sam da će klub naći drugog napadača', zaključio je.

Izvor: tportal.hr / Autor: SofaScore