remi na rujevici

Rijeka u završnici prokockala vodstvo, odluka pada u uzvratu u Ljubljani

22.08.2024 u 22:00

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke u prvom su susretu doigravanja za plasman u Konferencijsku ligu kao domaćini na Rujevici igrali 1-1 (1-0) protiv ljubljanske Olimpije. Rijeku je u vodstvo doveo Franjo Ivanović (33), a poravnao je Pedro Lucas (76-11m)

Riječani su imali izglednije prilike u prvom poluvremenu, bili su bolja momčad od Olimpije, ali u prvih pola sata igre nisu uspjeli konkretizirati svoju nadmoć na terenu.

Pašalić je čak u 21. minuti izravno iz kornera pogodio gredu, a onda se napokon 'otvorilo' i Riječani su poveli nakon lijepe akcije.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Janković je u 33. minuti prošao kroz sredinu gostujuće obrane i pravodobno poslužio Ivanovića koji se izborio za udarac iskosa s nekih dvanaest metara koji je "probio" blok dva suparnička igrača i lopta je odsjela u donjem lijevom kutu gola Olimpije.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Mnogo sreće imala je Rijeka u posljednjim sekundama prvog poluvremena kada je Florucz s pet metara neometan promašio prazan gol poslavši loptu preko grede.

U manje sadržajnom drugom dijelu Rijeka je dominirala u prvih dvadesetak minuta nastavka, ali ponovno bez konkretne završnice.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Olimpija je stigla do izjednačenja iz kaznenog udarca kojega je sigurno izveo Pedro Lucas nakon što je Rukavina prekršajem zaustavio Jorgea Silvu.

Rijeka - Olimpija Ljubljana 1:1, Konferencijska liga, 22.8.2024. sažetak Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport / Croatel

Uzvrat je za tjedan dana u Ljubljani, a ukupni pobjednik igrat će ove jeseni u Konferencijskoj ligi.

Rijeka - Olimpija 1:1 izjave Đalović i Pašalić 22.8.2024. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport / Croatel
  • +35
Rijeka - Olimpija Ljubljana, Konferencijska liga, kvalifikacije, 22.8.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL