odluka kroz tri mjeseca

Robert Prosinečki uskoro sjeda na izborničku klupu? Ima i tri protukandidata, a jedan od njih je Dragan Skočić

23.10.2022 u 13:12

Bionic
Reading

Južnokoreanac Park Hang-Seo, kada mu istekne ugovor u siječnju 2023. godine, više neće biti trener vijetnamske nogometne reprezentacije, pa se za to mjesto traži novi čovjek. U tamošnjem savezu spominju se i imena dvojice hrvatskih stručnjaka, donedavnog iranskog izbornika Dragana Skočića, te Roberta Prosinečkog, koji je u karijeri samostalno vodio reprezentacije Azerbajdžana i Bosne i Hercegovine

Vijetnamska nogometna reprezentacija traži izbornika, a među kandidatima su dva Hrvata, Robert Prosinečki i Dragan Skočić, jedan BiH stručnjak, Slaven Skeledžić te jedan Crnogorac, Božidar Bandović.

No, prema pisanju portala Vietnamnet, odnosno prema prostoru kojeg je dobio u predstavljanju, najviše izgleda ima Robert Prosinečki.

Robert Prosinečki je kao bivši hrvatski reprezentativac na SP-u 1998. godine u Francuskoj osvojio svjetsku broncu. Iz trenerske biografije izdvojili su kako je od 2006. do 2010. radio kao pomoćnik izbornika hrvatske reprezentacije prije nego što je vodio Azerbajdžan od 2014. do 2017. i Bosnu i Hercegovinu od 2018. do 2019.

Osim toga, pozornost VFF-a skrenuli su i drugi treneri.

Dragan Skočić, bivši je izbornik iranske reprezentacije. U 2021. hrvatski trener ušao je na popis od 25 trenera koji će biti nominirani za nagradu za najboljeg svjetskog trenera.

Skočić je uspio odvesti Iran na Svjetsko prvenstvo 2022. kao pobjednik skupine A zabilježivši 25 poena iz deset utakmica u trećem krugu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u nogometu, čime je postavio najbolji rezultat Irana u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Slaven Skeledžić, trener iz Bosne i Hercegovine, 2018. godine bio je angažiran kao pomoćnik menadžera Miroslavu Kloseu u Bayern Münchenu U17 momčadi. Crnogorac Božidar Bandović vodio je tajlandski Buriram United FC te je proglašen trenerom godine 2018. u tajlandskoj Premier ligi.

Vijetnamski nogometni savez trenutno se priprema za svoj deveti kongres 6. studenog, ali razmatra koga izabrati za nasljednika Parka, kojem ugovor istječe u siječnju 2023. godine.

Izgledno je da će novi trener biti predstavljen početkom sljedeće godine.