MALA RAKETA

Rođen je u Švicarskoj, zabija kad hoće, uzor mu je Rakitić, a želja samo jedna

23.07.2024 u 10:23

Bionic
Reading

Martin Mitrović je 13-godišnji dječak koji svojim talentom oduševljava švicarske nogometne stručnjake. Član je FC Zurich u kojem prednjači u svojoj dobnoj kategoriji.

U sezoni 2023/24 bio je najbolji strijelac i igrač kluba s gotovo 3,3 gola po utakmici. U 24 odigrane utakmice postigao je 79 golova uz 31 asistenciju.

Među svojim vršnjacima u Švicarskoj slovi kao najbolji i najkompletniji igrač. Otac Jure Mitrović, koji brine o njegovom sportskom razvoju, bio je također nogometaš. Igrao je za NK Zadar, a životni put odveo ga je u Švicarsku. Tamo se, u Zurichu, rodio Martin.

Ivan Rakitić navijači Poljud 21.7.2024. Izvor: Pixsell / Autor: PIXSELL Ivo Cagalj / Pixsell

'Martin je prije svega odličan učenik koji voli nogomet i više od svega voli trenirati. Nije mu ništa teško, a meni kao roditelju je radost da uživa u treniranju i igranju. Raduje me da ga prate odlični stručnjaci u klubu i da u njemu prepoznaju talent i dar za nogomet. Od prije dvije godine Martin preko ljeta iskoristi dio praznika koje provodi u Zadru za bazične pripreme pod nadzorom kondicijskog trenera Slobodana Miolovića. U Švicarskoj s njim radi trenerica Christina Sandu, rumunjska atletičarka specijalizirana za skok u dalj i troskok. Ona brine o Martinovoj koordinaciji, brzini, agilnosti i izdržljivosti  Prepoznali su Švicarci u Martinu velik potencijal i u budućnosti računaju da će biti nositelj igre u klubu i u starijim uzrastima', kazuje otac Jure.

Martin je zaigrani dječak koji skromno gleda na svoj talent.

'Ne opterećujem se što će biti u budućnosti. Volim trenirati i igrati. Sve mi je to zanimljivo. Uživam u svakoj utakmici, svaka je na svoj način posebna. Imam puno prijatelja, atmosfera u klubu je dobra, nema pritisaka, nema ljutnje kada se griješi...Treneri su odlični i pravedni i na nas igrače djeluju poticajno', rekao je Martin te otkrio svoju veliku želju.

  • +10
Ivan Rakitić predstavljanje u Hajduku 21.7.2024. Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic

'Pratim hrvatsku reprezentaciju za koju i navijam i jako mi je žao što nismo na Euru otišli i malo dalje. Baš nismo imali sreće. Moj uzor je Ivan Rakitić. Stigao je u Hajduk i to me raduje. Želja mi je da ga jednog dana i upoznam jer i on je svoju nogometnu karijeru počeo u Švicarskoj kao i ja', poručio je Martin kojemu želimo da mu se snovi ostvare i da ide stopama svoga uzora Ivana.