ŠTO ĆE ODLUČITI?

Rukometni cirkus; na pomolu jedna od najbizarnijih situacija

14.09.2016 u 11:57

Bionic
Reading

Nevjerojatna informacija dolazi nam iz Flensburga koji je jako blizu da istoga dana ima dvije važne utakmice – u prvenstvu i Ligi prvaka

Ako se nešto ne promijeni, u rukometu bi se mogla dogoditi čudna situacija, svojevrstan presedan, jer će bundesligaš Flensburg biti prisiljen 2. listopada igrati dvije utakmice.

Jednu u skupini Lige prvaka u Danskoj protiv Silkeborga u 16.50, a drugu 25 minuta kasnije u domaćoj ligi s Leipzigom pred vlastitim navijačima u FLENS Areni.

'Još nismo pronašli rješenje za ovu situaciju', poručio je jedan od glavnih ljudi njemačkog prvoligaša Dirk Scmaschke.

Spominje se kako će prva momčad Flensburga ostati doma i odigrati dvoboj s Leipzigom dok će mladi igrači pretežno juniori put Danske. Flensburg ima čak 37 rukometaša registriranih za Ligu prvaka pa taj susret nije ugrožen.

Ovakva situacija još je jedan dokaz prenatrpanosti kalendara za rukometaše koji uz obaveze u klubovima baš svake godine imaju najmanje jedno veliko natjecanje, a ponekad i dva ako su te godine OI.

Oni najbolji koji su bili na nedavno održanim Olimpijskim igrama imali su samo par dana odmora pa nije ništa čudno što su sve učestalije ozljede. Nešto se mora pod hitno promijeniti, jer ovakvo stanje nikome ne ide u prilog.