REPRIZA 'EURA'

Rukometni SP još nije počeo, a već je krenuo kaos; više nikome ne može biti svjedeno!

  • D. S.
  • Zadnja izmjena 09.01.2023 15:03
  • Objavljeno 05.01.2023 u 19:46
Bionic
Reading

Bliži se svjetsko rukometno prvenstvo u Poljskoj i Švedskoj, a mnogi strahuju od kaosa zbog korona virusa kakav se dogodio na Euru 2022. Problemi su 'napali' nizozemsku reprezentaciju

U pripremnom susretu Francuska je sredila Nizozemsku 43:32, a iz tabora poražene reprezentacije dolaze informacije koje izazivaju brigu i u ostalim nacionalnim vrstama. Naime, četiri člana Nizozemske pozitivno je na korona virus.

Riječ je o lijevom vanjskom Jorn Smitsu, pomoćniku izbornika Vai Vongu, fizioterapeutu i tim-menadžeru te su oni stavljeni u izolaciju.

Podsjećamo, samo tjedan dana prije početka, Međunarodna rukometna Federacija (IHF) sličan kovid-protokol kao na prošlom Euru primijeniti i na Svjetskom prvenstvu.

Savezi tako moraju osigurati negativne testove na Covid ne starije od 72 sata prije početka turnira za sve članove delegacija (igrači, stručni stožer, službene osobe...) koje sudjeluju na Svjetskom prvenstvu, a IHF će uz sve to provoditi i masovna testiranja tijekom turnira. Oni koji će dobiti pozitivne testove idu u najmanje petodnevnu izolaciju, a na teren se mogu vratiti najranije pet dana nakon pozitivnog nalaza, ali tek nakon što dobiju negativni PCR test!

Sve je izgleda spremno za novi kaos, a izbornici tako do zadnjeg trenutka neće znati na koga mogu računati…

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal