NIJE NIKAKO DOBRO

Ružna poruka Armade; HNS-u i igračima ovo se neće svidjeti

04.06.2016 u 12:22

Bionic
Reading

Uoči Eura Hrvatska na Rujevici (20.15) igra posljednju pripremnu utakmicu protiv San Marina, no najvatrenija navijačka skupina iz Rijeke Armada neće podržati naše reprezentativce

U petak je kapetan reprezentacije Darijo Srna odaslao emotivni apel za hrvatske navijače, no u subotu, Armada je ponovila poruku od prije dva dana, koja se neće svidjeti HNS-u i hrvatskim nogometašima.

'Još jednom pozivamo sve naše članove koji idu danas na utakmicu da dolaze bez transparenata s obilježjima Rijeke i Armade! SMRT HNS-U!' post je postavljen 4. lipnja, dok je onaj od četvrtka bio nešto drugačiji:

'Obavještavamo sve naše članove da u subotu 4.6. na utakmici Hrvatska-San Marino neće biti organiziranog navijanja, također se mole svi da ne nose nikakve transparente s obilježjima Rijeke i Armade. RASTURAMO U PES-U, SMRT HNS-U!'

Inače, prije dva tjedna Disciplinska komisija Fife, koja je kao svjetska nogometna organizacija nadležna za međunarodne prijateljske utakmice, donijela je odluku o kažnjavanju Hrvatskog nogometnog saveza sa 150.000 švicarskih franaka te odigravanju sljedeće dvije natjecateljske utakmice bez publike.

Rigorozna kazna je donesena zbog 'neprimjerenog ponašanja' dijela navijača na prijateljskim susretima protiv Izraela u Osijeku te protiv Mađarske u Budimpešti. Radilo se o ustaškim povicima koji su okarakterizirani kao rasizam o strane čelnika europske krovne organizacije.

Ukoliko se nešto takvo ponovi i protiv San Marina FIFA bi mogla imati još manje milosti, a o još drastičnijoj kazni bolje je ne razmišljati.