psk_2

KALKULACIJE

Sada je sve jasno; evo što treba Vatrenima za prolaz dalje

  • Lu.K.
  • Zadnja izmjena 21.06.2024 08:37
  • Objavljeno 20.06.2024 u 23:42
Bionic
Reading

Furia Roja pobijedila je Italiju (1:0) i osigurala plasman u nokaut fazu Europskog prvenstva. To znači da će Vatrenima pobjeda protiv aktualnog europskog prvaka gotovo sigurno donijeti drugo mjesto u skupini

U redu je, Španjolska je jednostavno prejaka. Nakon dvije utakmice na Euru ima šest bodova, dvije pobjede i gol razliku 4:0. Nakon sinoćnje pobjede na Italijom, Španjolska je osigurala plasman u osmini finala, ali istovremeno i presudila Vatrenima. I, ruku na srce, nitko nema pravo buniti se; Španjolci su u prve dvije utakmice pokazali kako se igra protiv dvije tako jake reprezentacije.

Hrvatska je ionako znala da mora pobijediti Italiju u posljednjoj utakmici grupne faze na Euru, ali sada zna da u tom slučaju osvaja drugo mjesto u skupini. Jedino bi pobjeda Albanije nad Španjolskom oduzela Vatrenima drugo mjesto u tom slučaju.

Postoji opcija prema kojoj bi Hrvatska mogla pobijediti Italiju, ali svejedno završila na trećem mjestu. To bi se dogodilo u slučaju da Albanija pobijedi Španjolsku, što trenutno djeluje kao znanstvena-fantastika. Ali čak i u tom slučaju, Vatreni bi s četiri boda gotovo sigurno bili među trećeplasiranim reprezentacijama koje nastavljaju natjecanje.

To sve, naravno, podrazumijeva pobjedu protiv Azzurra. Poraz nas odmah vraća doma, a remi samo u teoriji drži u igri.

Standings provided by Sofascore
sve osim nogometa

Učitavanje...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal