psk_2

EURO 2024.

Španjolska odigrala za sebe i Hrvate. Pogledajte gol koji je srušio Talijane

  • B.T./Hina
  • Zadnja izmjena 20.06.2024 23:27
  • Objavljeno 20.06.2024 u 22:56
Bionic
Reading

U dvoboju 2. kola skupine B Eura u Gelsenkirchenu su nogometaši Španjolske svladali Italiju s 1:0 (0:0) i plasirali se u osminu finala

U 55. minuti autogol je postigao talijanski branič Riccardo Calafiori.

U zadnjem kolu u ponedjeljak igraju Hrvatska i Italija, te Španjolska i Albanija.Hrvatska bi pobjedom nad Italijom u Leipzigu u zadnjem kolu osvojila drugo mjesto u skupini ukoliko Albanija ne svlada Španjolsku.

Impresivni Španjolci su posve nadigrali europske prvake Talijane, koji mogu zahvaliti svom vrataru Gianluigiju Donnarummu i nepreciznosti španjolskih igrača što nisu doživjeli težak poraz. Španjolci su promašili veliki broj prilika na ovoj utakmici, a omjer udaraca bio je 21-4 u njihovu korist. Talijani su izgledali nemoćni protiv Furije za razliku od Hrvatske koja je stvarala prilike, ali je imala nesreću da je Španjolcima sve ulazilo u tom susretu. U Gelsenkirchenu je Španjolskoj ušao samo nesretan autogol Calafiorija, a bezidejna igra Talijana budi nadu da Hrvatska može slaviti u Leipzigu.

Španjolci su dominirali prvim dijelom, dok su se Talijani orijentirali većinom na obranu. Već nakon 90 sekundi igre Španjolci su došli do prve prilike, Nico Williams je uputio ubačaj, a omaleni Pedri se našao posve sam, pucao je glavom ali vratar Gianluigi Donnarumma vadi njegov šut ispod prečke.

Donnarumma se iskazao i u 24. minuti kada je obranio šut Morate iz blizine, a minutu kasnije i opasan šut Fabiana Ruiza, koji je nakon intervencije talijanskog vratara, odsjeo na gredi.

Posebno je opasan na lijevoj strani bio Williams, koji je u dva navrata, nakon brojnih ubacivanja, pokušao sam postići pogodak, ali je bio neprecizan u oba navrata.

Talijani su tek u 45. minuti uputili šut prema golu, a udarac Federica Chiese otišao je iznad vrata.

  • +44
Španjolska - Italija, Euro (20.6.2024.) Izvor: EPA / Autor: Georgi Licovski

U drugom dijelu je Španjolska čak i pojačala napade prema talijanskim vratima, a u 52. minuti nakon ubačaja Marca Cucurelle sam je na deset metara ostao Pedri i šutirao tik pored u najvećoj šansi dotadašnjeg dijela susreta.

U 55. minuti Španjolska je povela. Cucurella je opet uputio centaršut s lijeve strane, Morata je prenio glavom, a Donnarumma odbio točno na koljeno ni krivog ni dužnog stopera Riccarda Calafiorija koji postiže autogol.

Nakon postignutoga gola Furija je krenula u skladu sa svojim nadimkom, opsjedali su gol nemoćnih Talijana, a u 60. minuti mladi Lamine Yamal je ispalio projektil s velike udaljenosti, koji je otišao zamalo izvan vrata.

U 70. minuti Williams je iskosa pogodio gredu.

O posvemašnjoj dominaciji svjedoči podatak da je do 70. minute omjer udaraca je bio 16-1 u korist Španjolaca.

U samoj završnici ušao je Ayoze Perez, koji je potom propustio dvije velike prilike, pa je u zadnjim minutama uslijedio pritisak na vrata Španjolske, koji ipak nije urodio plodom.

Raspored i rezultati Eura 2024.

Pobjednički gol Španjolske pogledajte OVDJE.

Više statistike s utakmice Španjolska - Italija pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore
sve osim nogometa

Učitavanje...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal