SUPERSPORT HNL - 13. KOLO

Samo Sopić zna ovako najaviti utakmicu; hvalio Goricu, ali što je rekao za Rijeku...

27.10.2023 u 16:46

Bionic
Reading

U nedjelju od 15 sati (MAXSport 1, MAXtv) Rijeka će na Rujevici dočekati Goricu, odnosno Željko Sopić svoje bivše igrače, s kojima je i ušao u aktualnu sezonu SuperSport HNL-a

Uoči utakmice 13. kola, Željko Sopić stigao je pred novinare, te najavio okršaj protiv Gorice, na čijoj je klupi sjedio prvih pet kola.

'Čeka nas zahtjevna utakmica protiv zahuktale Gorice, mog bivšeg kluba koji u zadnje vrijeme ostvaruje jako dobre rezultate. S druge strane dobro se pripremamo za tu utakmicu, imali smo neke manje probleme, ali mislim da će se do utakmice to sve riješiti. I da ćemo s 11 najboljih istrčati na Rujevicu i pokušati uzeti tri boda. Dilaver i Radeljić? Situacija je OK. Obojica treniraju, ne vidim većih problema po tom pitanju. Grgić se isto vratio treningu', rekao je Sopić u uvodu.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Prošle je sezone aktualni trener Rijeke s Goricom izborio ostanak u SuperSport HNL-u, a bila je u teškoj situaciji.

'Ne bih se previše vraćao na prošlu sezonu. Gorica trenutno igra jako dobar nogomet, a ako se vraćamo unatrag onda ćemo umanjivati rad mog prijatelja Dinka Jeličića koji fenomenalno vodi momčad. Prošle godine situacije je bila takva da smo iz ničega morali napraviti čudo. Sada im je zasigurno puno lakše nego prošlu sezonu gdje smo mi tek u 20 i nekom kolu imali prvu pobjedu protiv Lokomotive. Bili smo na minus 11 i svi u klubu dali smo sve da bi došli do željenog cilja. Vjerovali smo u to i uspjeli. Na temelju toga su ušli u ovu sezonu, ali neki stožerni igrači poput Mrzljaka, Jurića… na početku sezone su otišli ili imali problema. Malo se kasnilo, ali napravljen je dobar prijelazni rok. Imaju karakternu i kvalitetnu momčad, dosta iskusniju od naše. Igrači poput Maloče, Mrzljaka, Štigleca… pa čak i Krizmanića te Raspopovića i Matavža u svojim nogama imaju više od 200 utakmica HNL-a. Kompaktni su i teško primaju golove. Neće nam biti lako, ali trenutno da Barcelona dođe na Rujevicu ja se ne bih kladio na njih', poručio je Sopić.

  • +14
NK Istra 1961 - NK Rijeka, 12. kolo, 2023/24. Izvor: Pixsell / Autor: Sasa Miljevic/PIXSELL
Izvor: tportal.hr / Autor: HNK Rijeka