ZAMALO JE BILO KOBNO

Scene užasa iz Bundeslige; spasili mu život u posljednji trenutak

17.09.2017 u 10:35

Bionic
Reading

U četvrtom kolu njemačkog nogometnog prvenstva Stuttgart je kod kuće svladao Wolfsburg 1:0, no utakmica će ostati upamćena po brutalnom nokautu koljenom

Jedini pogodak bilo je djelo Kongoanca Chadraca Akoloa u 42. minuti, no nažalost cijela Njemačka je zgrožena zbog trenutka koji se dogodio u 85. minuti.

Tada je Wolfsburgov golman Koen Casteels istrčao s gola i boksao loptu, ali je istovremeno u svojem letu podigao koljeno i u lice udario Christiana Gentnera. Trenutak koji je šokirao sve na stadionu, a zatim su uslijedile dramatične scene.

Život je iskusnom veznjaku brzom reakcijom spasio Stuttgartov liječnik koji mu je izvadio jezik. Zatim je nesretni nogometaš dobio ovratnik te je na nosilima iznesen terena i vozilom hitne pomoći brzo prebačen u bolnicu u kojoj mu je ustanovljen potres mozga, ali i višestruke ozljede lica te čeljusti.

'To je bio šok za sve nas. Bile su to dramatične minute. Nismo mogli uživati u pobjedi bez našeg kapetana. Zadobio je teške ozljede, najvjerojatnije slomio neke kosti u licu, ali doktori su rekli da će se u potpunosti oporaviti', rekao je trener Hannes Wolf.

Užasan prekršaj na Christianu Gentneru

'Tužan sam zbog onoga što se dogodilo, u mislima mi je samo zdravlje Gentnera. Želim mu sve najbolje, nadam se da to na njega neće ostaviti posljedice i da će se brzo vratiti', dodao je strijelac Akolo.

Inače, Wolfsburgov vratar Casteels je prošao bez ikakve kazne. Sudac je procijenio da nije bilo nikakve namjere.