SLAVLJE HRVATSKE KOLONIJE

Sedam godina Inter nije igrao s 'velikim dečkima', a sada se u furioznoj završnici 'vratio iz mrtvih'

Bionic
Reading

U drugom susretu iz skupine B nogometne Lige prvaka Inter je preokretom u Milanu pobijedio Tottenham 2:1

U svom prvom nastupu u Ligi prvaka nakon 2011. godine nogometaši milanske momčadi stigli su do tri boda iako tako nije izgledalo sve do zadnjih minuta susreta. Tottenham je imao vodstvo 1:0 i još nekoliko prilika, ali su 'Nerazzurri' u posljednjih šest minuta zabili dva gola.

Gosti su u prvom poluvremenu imali tri lijepe prilike, međutim nisu uspjeli svladati Samira Handanoviča. Eriksen je zaprijetio iz slobodnog udarca u 13. minuti, no slovenski vratar je bio spreman. U 37. minuti sjajnu priliku je imao Kane, ali je loše reagirao nakon što je već prošao Handanoviča, a u 42. minuti iz slobodnjaka je zaprijetio i Davies, no nije bilo promjene rezultata.

  • +3
Inter Milano - Tottenham, 1. kolo, 2018/19. Izvor: Profimedia / Autor: N. N.

Tottenham je poveo u 54. minuti Eriksenovim golom. Danski veznjak je pucao, lopta je pogodila Mirandu i prevarila Handanoviča.

Izgledalo je da će se Englezi osladiti pobjedom, ali Inter je izjednačio u 86. minuti sjajnim pogotkom do tada nevidljivog Maura Icardija. Asamoah je ubacio s lijevog krila, a argentinski napadač fantastičnim volejem s ruba kaznenog prostora zabio za 1:1.

Kada se već činilo kako će utakmica završiti bez pobjednika, Vecino je nakon ubačaja iz kornera zabio za pobjedu talijanskog velikana.

Marcelo Brozović je odigrao cijeli susret, dok je indisponirani Ivan Perišić zamijenjen u 64. minuti. Šime Vrsaljka nije bilo u sastavu.

U 2. kolu koje je na rasporedu 3. listopada sastaju se Tottenham - Barcelona, te PSV Eindhoven - Inter.