KAKAV ĆE TO BITI MEČ...

Serena korak do apsolutnog rekorda, ali i jednog pothvata; suparnica u finalu već ispisala povijest i još ne vjeruje

07.09.2018 u 11:27

Bionic
Reading

Američka tenisačica Serena Williams i Japanka Naomi Osaka igrat će u subotu u finalu grand slam turnira US Open

Dvadesetogodišnja Japanka je u polufinalu u dva seta sa 6-2, 6-4 svladala prošlogodišnju finalisticu Amerikanku Madison Keys i tako si osigurala svoje prvo finale grand slam turnira u karijeri. Ovim plasmanom se upisala u povijest jer je prva japanska tenisačica koja će igrati u finalu nekog grand slam turnira.

'Kada sam bila mala sanjala sam da igram sa Serenom u finalu grand slam turnira. To mi sada izgleda nadrealistično', priznala je mlada japanska tenisačica.

Šesnaest godina starija Serena Williams je u polufinalu sa 6-3, 6-0 bila bolja od Latvijke Anastasije Sevastove. Za latvijsku tenisačicu ovo je bilo prvo polufinale nekog grand slam turnira.

Williams, koja se na teniske terene vratila u ožujku nakon što je u rujnu prošle godine rodila svoje prvo dijete, u karijeri je osvojila 23 grand slam naslova i ovo joj je deveto finale US Opena. Ukoliko bude slavila u finalu u subotu Serena, 26. tenisačica na WTA ljestvici, izjednačit će apsolutni rekord po broju osvojenih trofeja na Touru kojeg drži Margaret Court.

  • +24
Serena Williams Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Također će se priključiti malom broju majki tenisačica koje su osvojile neki turnir poslije rođenja djeteta. Court je to uspjelo 1973., godinu dana nakon što je rodila prvo dijete, i tada je u svojoj 31. godini osvojila 'mali grand slam' (Australian Open, Roland-Garros i US Open). Belgijanka Kim Clijsters je to ostvarila 2009. kada je 19 mjeseci nakon rođenja kćerke Jade slavila u finalu US Opena. Sada je iSerena pred tim pothvatom...