oduševio u dresu ajaxa

Sin Barcelonine legende brži je i od Garetha Balea

07.04.2017 u 08:57

Bionic
Reading

Iako još nema ni 18 godina, ovaj mladi igrač velikog Ajaxa već uživa pod svjetlima pozornice

Taj mladić, koji će 7. svibnja postati punoljetan, zove se Justin Kluivert, a ove sezone prvi put igra u seniorskoj konkurenciji. I to tek od siječnja ove godine.

Riječ je o sinu poznatog Patricka Kluiverta, nizozemskog reprezentativca i igrača europskih velikana, poput Ajaxa, Milana, Barcelone, Newcastle Uniteda, Valencije i PSV-a, koji je u dresu 'Oranja' zabio čak 40 golova.

Kluivert stariji odigrao je najupečatljivije utakmice karijere u dresu Barcelone, u kojoj je boravio šest sezona, a u 182 utakmice postigao je 90 golova za katalonsku momčad.

S obzirom na tatinu sklonost klubu s Nou Campa, sigurni smo da već sada na radaru imaju Justina, koji je u utakmici protiv AZ-a Alkmaar pokazao djelić svog talenta. A prema potezu iz 41. minute, jasno je da ovaj 17-godišnjak može biti odgovor na Realovog brzanca Balea.

Naime, Kluivert je u blizini svog 16-erca dobio loptu, sjurio se preko cijelog terena, ostavivši iza sebe četiri suparnička igrača koji ga nisu mogli zaustaviti ni nakon 80 metara sprinta. Jedino mu je, kada je došao do suparničkog kaznenog prostora, ponestalo snage za završni udarac, odnosno pogodak.