ŠPIJUNAŽA DRONOM

Skandal na Igrama, troje potjeranih s turnira

  • A.H.
  • Zadnja izmjena 26.07.2024 12:46
  • Objavljeno 26.07.2024 u 11:11
Bionic
Reading

Na startu ženskog nogometnog turnira na Olimpijskim igrama odmah se dogodio skandal, a kanadska izbornica Bev Priestman napustila je turnir.

Razlog je špijunaža dronom treninga reprezentacije Novog Zelanda. Novozelanđanke su protekli petak i u ponedjeljak trenirale u Saint-Etienneu, gdje ih je čekala utakmica protiv Kanađanki.

Primijećeno je kako je iznad igrališta letio dron te se ispostavilo da su njime upravljale osobe iz stručnog stožera kanadske reprezentacije, koje su na taj najčin špijunirale protivnika. Novozelanđani su slučaj prijavili Međunarodnom olimpijskom odboru.

Priestman je zanijekala da je bila uključena u aferu, ali nakon toga nije bila na utakmici s Novim Zelandom koju je Kanada pobijedila s 2:1.

Iz Kanadskog olimpijskog odbora poručuju kako je vođenje ekipe do kraja turnira preuzeti pomoćni trener Andy Spence. Pokrenuta je istraga te je Priestman suspendirana sa svojih dužnosti do kraja turnira i dovršetka interne istrage. Potjerani su i pomoćna trenerica Jasmine Mander i analitičar Joseph Lombardi.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal