psk_2

u euforiji

Skandal na proslavi naslova; najbolji igrač Eura zapjevao: 'Gibraltar je španjolski'

Bionic
Reading

Španjolski nogometaš Rodrigo Hernandez Rodri, koji je proglašen najboljim igračem Europskog prvenstva, pjevao je u ponedjeljak navečer u Madridu "Gibraltar je španjolski", čime se tijekom proslave osvajanja naslova prvaka Europe dotaknuo dugogodišnjeg spora

Gibraltar je britanski poluotok s 33.000 stanovnika na jugu Španjolske oko kojeg se desetljećima spore London i Madrid.

"Gibraltar je španjolski, Gibraltar je španjolski...", pjevao je 28-godišnji Rodri, vidi se na snimci objavljenoj na portalu novina Marca.

Španjolska je u nedjelju pobijedila s 2-1 Englesku u finalu Europskog prvenstva odigranog u Berlinu. Rodri, vezni igrač engleskog prvaka Manchester Cityja, proglašen je nakon te utakmice najboljim igračem turnira. Sve sad zanima kako će Rodri vratiti u Manchester i objasniti cijeli ovaj skandal...

Španjolska javna televizija (RTVE) navela je na svojoj internetskoj stranici da je tijekom slavlja više igrača "u nekoliko navrata" pjevalo o španjolskom Gibraltaru.

Na trgu Plaza de Cibeles, koji se nalazi ispred gradske vijećnice u Madridu, deseci tisuća navijača proslavili su s igračima osvajanje naslova europskog prvaka.

  • +37
Doček španjolske reprezentacije u Madridu; 15.7.2024. Izvor: EPA / Autor: SERGIO PEREZ

Španjolski izbornik Luis de la Fuente poručio je da je ponosan na momčad i pozvao na jedinstvo Španjolaca. "Živjela Španjolska!", uzviknuo je.

Navijači sa španjolskim zastavama euforično su proslavili četvrti pehar najboljeg na kontinentu. S igračima je na pozornici bila i 10-godišnja djevojčica koja boluje od raka, a kojoj je bila želja upoznati igrače Španjolske.

Proslava, koju je vodio kapetan momčadi Alvaro Morata, završila je u ponoć pjesmom "We Are the Champions" britanske grupe Queen.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal