budućnost 'vatrenih'

Škoti upozoravaju na jednog Hrvata: Nije on novi Modrić, više je kao Prosinečki

11.10.2024 u 14:54

Bionic
Reading

Hrvatska sutra (subota, 12. listopada, 18 sati) na Maksimiru u 3. kolu Lige nacija dočekuje Škotsku. Tamošnji mediji posebno su izdvojili jednog našeg reprezentativca za kojeg svi tvrde kako je baš on nasljednik Luke Modrića. No, Škoti razmišljaju drugačije

Škotske je medije uoči sutrašnje utakmice s Hrvatskom u Ligi nacija posebno zainteresirao Martin Baturina (21).

Naglašavaju kako je mlada zvijezda Dinama već proglašen nasljednikom Luke Modrića u redovima 'vatrenih', ali u isto vrijeme upozoravaju da je to velik teret za nogometaša koji je tek proslavio 21. rođendan.

'Mladi je veznjak impresionirao promatrače svojim tehničkim sposobnostima i nogometnom inteligencijom te privukao poglede pune divljenja nekih od najvećih i najuspješnijih europskih klubova', navodi škotski dnevnik The National.

Tvrde da je Dinamo za Baturinu već odbijao ponude Atletico Madrida, Fiorentina i Rome. Upozoravaju da je i sam Luka Modrić objasnio ljudima u Real Madridu o kakvom se igraču radi te da bi na njega trebalo obratiti posebnu pozornost u godinama koje dolaze.

Martin Baturina 10.10.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

No, suradnik The Nationala Richard Wilson je Baturinu usporedio s jednom drugom legendom hrvatskog nogometa.

'Opisivati ga kao novog Luku Modrića je jako nezdravo za njega, ne samo zbog visokog standarda, već i zato što njihov stil igre nije sličan. Po meni, Baturina je puno više sličan Robertu Prosinečkom iz najboljih dana', kaže Wilson te dodaje:

'Uvijek se kreće polako, traži pola metra prostora i onda brzo prebacuje loptu kada je dobije. Nije energičan kao Modrić. U nekim utakmicama nije previše angažiran, ali kad to učini, uvijek napravi razliku, veliku razliku.'

  • +20
Hrvatska nogometna reprezentacija, trening, 8.10.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Wilson je i pohvalio Dinamo koji sjajno radi s mladim igračima...

'Tijekom proteklih desetak godina Dinamo je uspio pokupiti sve nadarene igrače od ostalih konkurenata. Dakle, ako možete uspjeti tamo kao mladi igrač, onda možete uspjeti bilo gdje. Inače, mladi Dinamovi talenti idu na posudbu, čak je i Modrić bio u Zrinjskom i Interu. Ipak, nije bilo govora da će igdje slati Baturinu, njegov razvoj proveden je u Dinamu, znaju kakvog talenta imaju. Prostrli su mu crveni tepih', zaključio je analitičar The Nationala.

Standings provided by Sofascore