dalić 'prelomio'

Mateo Kovačić otpao za Škotsku; ovo je 11 'vatrenih' koji će istrčati na Maksimiru

11.10.2024 u 08:26

Bionic
Reading

Hrvatska u 3. kolu Lige nacija u subotu od 18 sati na Maksimiru dočekuje Škotsku. Izbornik Zlatko Dalić već zna s kojih će 11 'vatrenih' započeti utakmicu

Sad je jasno da će Mateo Kovačić propustiti susret 3. kola Lige nacija protiv Škotske u subotu (18 sati) na Maksimiru.

Kova je i dalje Engleskoj uz trudnu suprugu koja ovih dana treba roditi, pa je izbornik Zlatko Dalić morao pronaći adekvatnu zamjenu za našeg standardnog reprezentativca u veznome redu.

Nakon treninga u četvrtak popodne i ta je dilema razriješena, Dalić je 'prelomio' te je ovo najvjerojatnijih 11 koji će na Maksimiru započeti susret protiv Škota.

Na golu je sigurni Livaković, a trojac u zadnjem redu činit će Erlić, Ćaleta-Car i Gvardiol. Matea Kovačića će u veznome redu zamijeniti Petar Sučić, a u sustavu 3-5-2 na poziciji bekova/krila su Perišić i Sosa. U veznome su redu još i kapetan Luka Modrić te - Luka Sučić. U napadu je siguran Kramarić, a u samoj špici bi od prve minute trebao krenuti iskusni Budimir koji je u fantastičnoj golgeterskoj formi.

  • +20
Hrvatska nogometna reprezentacija, trening, 8.10.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Vjerojatni sastav Hrvatske za Škotsku: Livaković - Erlić, Ćaleta-Car, Gvardiol - P. Sučić - Perišić, L. Sučić, Modrić, Sosa - Kramarić, Budimir

Postava je ovo 'vatrenih' koja je u stvari i jedina realna s obzirom na brojne ozljede i izostanke u našim redovima. Uz sve to igramo doma, a Dalić će neke igrače pokušati 'sačuvati' i za utakmicu protiv Poljaka u gostima (utorak, 15. listopada, 20.45 sati).

Sigurno je kako će protiv Škota svoje zaslužene minute dobiti i Martin Baturina, ali i Mario Pašalić dok bi se u nekom trenutku na terenu trebao naći i zanimljivi napadački par Petković-Matanović koji će svojom visinom i snagom poslužiti kao dodatan pritisak na škotsku obranu.

Standings provided by Sofascore