liga nacija

Haaland srušio rekord star 87 godina pa fotografijom šokirao suigrače

11.10.2024 u 07:35

Bionic
Reading

Norveška je u Ligi nacija pred svojim navijačima pobijedila Sloveniju 3:0, a sjajni je Erling Haaland (24) zabio dva gola i tako postao najbolji strijelac u povijesti reprezentacije

S tek 24 godine Erling Haaland je stigao do titule najboljeg strijelca u povijesti norveške reprezentacije!

Sjajni je napadač Manchester Cityja s dva gola predvodio Norvežane do 3:0 pobjede protiv Slovenije te stigao do 34 zabijena gola u državnom dresu.

Tako je srušio rekord Jorgena Juvea koji je postavljen prije 87 godine, još davne 1937. godine. Tada je Juve zabio svoj 33. gol... Haaland je protiv Slovenije stigao do 34. gola u dresu reprezentacije i to u samo 36 nastupa.

Nakon utakmice je Haaland pozirao s loptom koju je zagurao ispod dresa te je stavio i palac u usta! Fotografiju je objavio na društvenim mrežama uz poruku - 'Uskoro!'

  • +16
Norveška - Slovenija, Liga nacija, 10.10.2024. Izvor: EPA / Autor: TERJE PEDERSEN

Time je sjajni norveški napadač obznanio da on i njegova djevojka Isabel Haugseng Johansen, koja je bila na utakmici, čekaju dijete.

Suigrači su bili pozitivno šokirani jer ni oni nisu znali da će Haaland uskoro postati otac.

'Jako sam sretan zbog Erlinga. Danas je bilo mnogo razloga za slavlje i velik dan za Erlinga. Ne događa se svaki dan da postanete golgeterski rekorder reprezentacije i otac. Saznali smo to preko Instagrama. Bio je to sjajan način za objaviti ovako nešto jer nije morao ići okolo i svima govoriti', otkrio je Morten Thorsby nakon susreta.

Standings provided by Sofascore