bizarna scena

Slavni trener stigao u Englesku, ali ima jedan problem: Ovakav cirkus nitko nije očekivao

06.08.2018 u 11:20

Bionic
Reading

Marcelo Bielsa pristao je voditi Leeds United iako ne poznaje engleski jezik, a nakon trijumfa protiv Stoke Cityja njegovo davanje izjave pretvorilo se u komediju...

Bielsa je odlučio preuzeti posrnulog velikana i vratiti ga u Premiership, a svojim metodama rada izazvao je pozornost javnosti već na samom početku, s obzirom da je tjerao nogometaše da skupljaju smeće puna tri sata kako bi cijenili naporan rad koji njihovi navijači moraju odraditi kako bi zaradili novac za ulaznicu na stadion.

Nije to jedina stvar koja je privukla Engleze kod bivšeg trenera Lillea, Lazija, Athletica, Marseillea te čileanske i argentinske reprezentacije. Naime, iako je napunio 63 godine i ima pregršt trenerskog iskustva, još uvijek do danas nije uspio naučiti engleski jezik.

Presica uoči utakmice sa Stokeom u petak bila je muka za Bielsu, a nakon što je Leeds pobijedio 3:1 njegovo davanje izjave pretvorilo se u potpuni cirkus.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Naime, prevoditelj mu je prevodio pitanja novinara, a umjesto da odgovori na španjolskom od svog pomoćnika tražio je da mu na uho prevodi njegove misli na engleski i onda ih je pokušavao sam vokalizirati. Izlazile bi iz Bielse vrlo kratke i komične rečenice pa je njegovo prvo pobjedničko obraćanje postalo hit na Otoku, s kojim je čovjek kojeg zovu 'El Loco' zaradio dodatne simpatije...