psk_2

ispisali su povijest

Slovaci slave veliku pobjedu protiv Belgije: Dečki su to apsolutno zaslužili

  • J.B./Hina
  • Zadnja izmjena 17.06.2024 23:18
  • Objavljeno 17.06.2024 u 23:20
Bionic
Reading

Divno je bilo vidjeti puno naših navijača, Slovačka je mala zemlja i ovo nam puno znači, rekao je Francesco Calzona, izbornik slovačkih nogometaša koji su iznenadili i pobijedili Belgiju

Izbornik Francesco Calzona iznio je svoje zadovoljstvo nakon nedavne pobjede, naglašavajući značaj ostvarenog rezultata i izazove koji predstoje.

'Oduševljeni smo nakon ove pobjede. U drugom poluvremenu smo potrošili sve rezerve čuvajući tu prednost. Ali, to je bilo normalno kada igraš protiv tako jakog suparnika. Ovo je iznimno važno za nas i zbog svega što nam slijedi. Dečki su to apsolutno zaslužili, sjajno obavljaju svoj posao na svakom treningu', komentirao je izbornik Calzona.

Utakmica u Frankfurtu je bila riješena već u sedmoj minuti zahvaljujući jedinom golu kojeg je zabio Ivan Schranz.

'Dirljivo je bilo vidjeti veliki broj naših navijača. Bilo je i puno djece i žena. Divno je bilo vidjeti njihove osmijehe na licima. Ovom pobjedom nam se otvara velika prilika za prolaz dalje, ali neće biti lako. Iduće dvije utakmice također će biti teške. Trudit ćemo se svim snagama.' izjavio je emotivni Calzona.

  • +33
Belgija - Slovačka, EURO 2024., 17.6.2024. Izvor: EPA / Autor: Robert Ghement

Najveće statističko iznenađenje (prema Fifinoj ljestvici) u povijesti natjecanja. Treća najjača reprezentacija, Belgija, izgubila je od Slovačke koja je rangirana tek 48 na istoj ljestvici.

Slovačka iduću utakmicu u skupini E igra s Ukrajinom, 21. lipnja u 15 sati.

Standings provided by Sofascore
sve osim nogometa

Učitavanje...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal