ŠIMUNDŽA DOBIO OTKAZ

Slovenija na nogama; bivši dinamovac napustio reprezentaciju i preuzima Maribor?

09.10.2024 u 08:47

Bionic
Reading

Iako je Maribor samo bod u zaostatku za vodećom Olimpijom, čelnici slovenskog kluba odlučili su smijeniti trenera Antu Šimundžu

Ante Šimundža prije otprilike godinu dana stigao je na klupu Maribora nakon što su Damir Krznar i Mihael Mikić dobili 'ispisnicu'.

Međutim niti Šimundža nije donio potreban rezultatski iskorak, a Krznar je potom s Celjem stigao do naslova slovenskog prvaka.

Šimundžini rezultati i iz ove sezone očito ne zadovoljavaju čelnike Maribora, pa su se nakon 11 kola odlučili na smjenu.

'Ante je važan dio našeg kluba, u prošlosti kao igrač, a kasnije i kao član stručnog stožera. Dug niz godina posvetio je klubu i svojim doprinosom na terenu i s klupe ostavio je trajan pečat u njegovom radu i našoj momčadi. Zahvaljujemo mu na požrtvovnosti u razdoblju koje smo proveli zajedno. Svoj posao obavljao je s velikim elanom i predanošću', objavili su iz Maribora.

A kako 'vrište' novine u Deželi, najizgledniji kandidat za njegovog nasljednika jest Boštjan Cesar, bivši Dinamov nogometaš te zadnjih nekoliko godina i prvi pomoćnik izbornika Matjaža Keka.

Kako piše portal Ekipa, Cesar je u utorak nakon jutarnjeg treninga s reprezentacijom na Brdu kod Kranja otišao na pregovore s čelnicima Maribora. I, prema istom izvoru, tako odradio zadnji trening u slovenskoj reprezentaciji.