psk_2

MAESTRO

Šmeker, bio i ostao; Kroos je na Euru napravio nešto što je nadmašio samo veliki Xavi

  • Lu.K.
  • Zadnja izmjena 19.06.2024 21:42
  • Objavljeno 19.06.2024 u 21:42
Bionic
Reading

Njemačka je s lakoćom pobijedila Mađarsku (2:0), došla do druge pobjede i osigurala osminu finala Europskog prvenstva. Jedan od najboljih igrača utakmice bio je veteran Toni Kroos, koji će na ovom domaćem turniru odigrati svoje posljednje profesionalne utakmice...

Njemačka je nakon prve dvije utakmice na domaćem Euru osigurala osminu finala. U prvom kolu pregazila je Škotsku (5:1), a danas pobijedila Mađarsku s 2:0. To znači da je Elf i dalje bez poraza otkako se u reprezentaciju vratio Toni Kroos.

Legenda Real Madrida i Elfa u Njemačkoj igra posljednje utakmice svoje profesionalne karijere, a nema sumnje da će otići na vrhuncu snage. Naime, iako je službeno igrač utakmice bio İlkay Gündoğan, Kroos je još jednom vukao konce u srcu terena i pokazao da je ova Njemačka jednostavno drugačija momčad kada on igra.

Kompletirao je čak 131 dodavanje, 36 više od bilo kojeg drugog igrača na terenu. Štoviše, samo je jedan čovjek u povijesti europskih prvenstava bio dominantniji u posjedu; veliki Xavi Hernandez 2012. protiv Irske. Kroos se tako izjednačio s još jednim velikanom, Andreom Pirlom, na drugom mjestu svih vremena po tom kriteriju.

Osim toga, bio je igrač s daleko najviše dodira, dodavanja u finalnu trećinu i dodavanja u kazneni prostor na cijeloj utakmici. Sve se vrtilo oko njega. Šteta što ćemo ga još tako malo gledati na terenu...

Standings provided by Sofascore
sve osim nogometa

Učitavanje...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal