coppa italia

Šok u Bergamu; Atalanta 'sredila' Juventus i izbacila ga iz Kupa, Pašalić asistirao za gol

30.01.2019 u 22:52

Bionic
Reading

Nogometaši Atalante priredili su iznenađenje pobijedivši u četvrtfinalu talijanskog Kupa Juventus 3:0, a plasman u polufinale izborila je i Fiorentina koja je 'razbila' Romu 7:1...

Torinska 'stara dama' je slavila u Kupu u posljednje četiri sezone, a zadnji put je ispala u siječnju 2014. godine kada je izgubila od Rome u četvrtfinalu. Nakon toga Juve je nizao uspjehe, sve do srijede navečer i gostovanja u Bergamu...

Atalanta je povela u 37. minuti golom Timotyja Castagne koji je s ruba kaznenog prostora pogodio donji desni kut gostujućeg gola. Samo dvije minute kasnije već je bilo 2:0, a ovoga puta je pogodio Daniel Zapata na asistenciju našeg Marija Pašalića koji je ušao u igru u 27. minuti nakon što se ozlijedio Josip Iličić.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Zapata u 86. minuti svojim drugim golom na utakmici. Mario Mandžukić nije nastupio za Juventus zbog ozljede.

Momčad iz Bergama je u posljednjih šest susreta zabila čak 21 gol, a u polufinalu će igrati protiv Fiorentine koja je deklasirala Romu 7:1.

>> Fiorentina 'razmontirala' Romu; 'vučica' primila čak sedam golova, Pjaca i Ćorić gledali s klupe