PREMA DRUGOM KRUGU

SP: Uporne Hrvatice došle do boda, drugi pobjegao u trileru

25.09.2014 u 19:47

Bionic
Reading

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija odigrala je najuzbudljiviju utakmicu na SP-u koje se igra u Italiji i nakon velikog naleta ipak izgubila rezultatom 2:3 (22:25, 13:25, 25:22, 26:24, 17:19)

Dominikanska Republika i Hrvatska odigrale su ljepoticu od utakmice dosadašnjeg dijela odbojkaškog SP-a i nakon bespoštedne borbe pune preokreta slavile su cure iz Srednje Amerike predvođene svojim fantastičnim liberom Brendom Castillo.

U prvom setu Hrvatice su izgubile početnu prednost i u završnici seta nisu uspjele zakomplicirati rezultat, a u drugom su Dominikanke prohujale pored nesigurnih igračica izbornika Vercesija i došle u dobitnu situaciju. Ali Hrvatsku predstavljaju i fizički i mentalno snažne igračice koje su pronašle izlaz iz tunela, učvrstile blok, povezale redove i uz puno buke krenule u preokret.

Oba dobivena seta bila su 'rezultatska klackalica' ali posebno dojmljiva bila je završnica četvrtog seta u kojoj je Hrvatska spasila dvije meč lopte i izborila jedan bod (u petom setu se u odbojci bori za drugi bod, sva tri osvajaju se za uvjerljivije pobjede) koji praktički osigurava plasman u drugu fazu natjecanja.

Odlučujući peti set donio je novi nalet Dominikanki koje su na brzinu došle do 6:1, no ovo je bila utakmica predoređena za dramu. Malo po malo Hrvatska je hvatala rezultatski priključak i u samoj završnici spasila još tri meč lopte. Izborile su cure i jednu svoju, no Dominikanska Republika također ima dostojne predstavnice (ovo im je treća pobjeda u trećoj takmici na turniru) koje su ostale čvrste i ovaj sjajan ogled zatvorile iskorištenjem svoje šeste prilike za meč. Najefikasnija u redovima Hrvatske bila je sjajna blokerica Maja Poljak s 18 poena.

Na SP-u slijedi dan odmora, a u subotu Hrvatsku očekuje jutarnji (10.30 sati) dvoboj protiv Tunižanki koje do sada nisu došle ni blizu osvojenom setu na turniru. Ukoliko ih Hrvatska očekivano svlada, te Italija večeras jednako očekivano svlada Argentinu, Hrvatice će u posljednjem kolu prvog kruga protiv Njemačke igrati utakmicu koja će odlučivati 'samo' o poretku skupine. Prolaz će već obje selekcije imati osiguran.