Europska liga

Španjolci nisu štedjeli Dinamo; samo je jedan igrač Modrih dobio prolaznu ocjenu, a prvih 20 minuta igre hrvatskog prvaka zaslužilo je posebnu kritiku

16.04.2021 u 11:22

Bionic
Reading

Španjolska Marca bila je dosta kritična prema igri Dinama, a Villarreal su usporedili s Manchester Cityjem

Villarreal je u četvrtfinalu Europske lige s ukupnih 3:1 pobijedio Dinamo i tako ga izbacio iz europskih natjecanja. Španjolci su najprije slavili s 1:0 u Zagrebu, a onda su na domaćem terenu s 2:1 dovršili posao i izborili polufinale protiv Arsenala.

  • +37
Villarreal - Dinamo, četvrtfinale Europske lige, 2020/21. Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Najčitaniji list u Španjolskoj, Marca, očekivano je slavila pobjedu svoje ekipe, a osvrnuli su se i na Dinamo.

'Villarreal je Manchester City Europske lige. Uz Guardiolin klub jedini u Europi ne znaju za poraz ove sezone. Samo jedan remi do polufinala. Maestralno!', piše Marca koja se osvrnula i na igru Dinama:

'Dinamo se sakrio u pećinu u prvih 20 minuta, ali onda se probudio. Ipak, Villarreal je krenuo, prvo stativa i onda nekoliko minuta prije kraja prvog dijela sjajna akcija za 1:0. Dok su Hrvati još previjali rane Moreno im je zabio drugi gol. Dinamo je u nastavku bio hrabriji i prijetio je, ali bilo je prekasno. Kod Villarreala se nakon primljenog gola primijetila i nervoza, ali izbjegli su opasnost', pišu Španjolci.

Marca je za igrača utakmice izabrala Gerarda Morena, a jedini koji je dobio prolaznu ocjenu kod Dinama bio je Mislav Oršić koji je zabio gol u 74. minuti za konačnih 1:2. Pišu kako je upravo Oršić imao nekoliko prilika i da je na kraju njegov gol mogao unijeti nemir u redove Villarreala.

'S ukupnih 3:0 se momčad malo opustila. Već su razmišljali kako napasti Arsenal i zato su i primili sjajan gol koji je zabio Oršić', zaključuje Marca.