NEMILOSRDA FURIJA

Španjolci osvojili još jednu rukometnu broncu; suze za Sloveniju

  • Lu.K.
  • Zadnja izmjena 11.08.2024 11:26
  • Objavljeno 11.08.2024 u 11:18
Bionic
Reading

Slovenija je izgubila utakmicu za brončanu medalju od Španjolske s 22:23. Jednim golom razlike izgubila je i polufinale protiv Danske

Španjolska je pobijedila Sloveniju u nevjerojatno izjednačenom meču i osvojila još jednu brončanu medalju u muškom rukometu. Španjolci su slavili s 23:22 i tako ostali stopostotni u borbi za broncu.

Stopostotni Aleix Gomez

Aleix Gomez s pet golova iz pet pokušaja te Agustin Casado s četiri pogotka bili su najefikasniji kod Španjolske, dok je Jure Dolenec zabio šest golova, svih šest iz sedmeraca za Sloveniju, a Blaž Janc je dodao pet uz stopostotni učinak.

Bio je to izjednačen dvboj tijekom svih 60 minuta, dokaz čemu je i podatak kako niti jedna momčad nije imala prednost veću od dva gola, a konalni ishod nije bio poznat do posljednje sekunde.

Izjednačen susret

Na poluvrijeme se otišlo s 12:12, a susret je bio izjednačen do samog kraja, kada je prevagnulo španjolsko iskustvo i sjajna igra u obrani. Slovenci su u posljednjih devet minuta zabili samo dva pogotka. Slovenija je svejedno imala napad za produžetke, ali je Gonzalo Perez de Vargas obranio odarac Boruta Mačkovšeka.

Španjolska je tako došla do pete rukometne bronce na Olimpijskim igrama, a Slovenija će žaliti za propuštenim prilikama, kako jučer u polufinalu, tako i danas u borbi za broncu. I protiv Danske i protiv Španjolske, Slovenci su izgubili samo s jednim golom razlike.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal