PREOKRET U ČETVRTFINALU

Španjolci u ludoj utakmici nakon produžetka izborili polufinale

  • A.H./Hina
  • Zadnja izmjena 07.08.2024 11:35
  • Objavljeno 07.08.2024 u 11:35
Bionic
Reading

Španjolska rukometna reprezentacija prvi je polufinalist olimpijskog turnira u Parizu. Španjolci su u četvrtfinalu s 29:28 svladali Egipćane nakon produžetka.

Aleix Gomez s devet golova i stopostotnu realizaciju bio je najefikasniji kod Španjolske, Ian Tarrafeta je dodao šest, dok su Yahia Elderaa s osam i Seif Elderaa sa šest pogodaka bili najefikasniji kod Egipta, no nisu pogađali kada je bilo najvažnije.

Egipat je vodio gotovo čitavim tijekom susreta, na poluvremenu je bilo 12:8, a 10 minuta prije kraja drugog poluvremena i dalje sigurnih 21:18. No, Španjolci su uspjeli dostići zaostatak, golom Tarrafete poravnati na 25:25 pola minute prije isteka vremena, a Egipat je potom imao napad za pobjedu. Uzeli su Egipćani i minutu odmora, ali nije pomoglo, nakon nje šutirao je Yahia Elderaa no nije bio precizan.

U produžetku je Španjolska stalno imala gol prednosti, a Egipat ju je dostizao sve dok pola minute prije kraja Alex Dujšebajev nije izborio sedmerac kojega je Gomez iskoristio za 29:28. U zadnjem napadu utakmice Seif Elderaa je pokušao poravnati, ali Perez de Vargas je upisao svoju 17. obranu i odveo Španjolsku u polufinale.

Ove dvije reprezentacije sastale su se prije tri godine u Tokiju u borbi za broncu, a i tada su uspješniji bili Španjolci s 33:31.

Španjolska će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta Njemačka - Francuska koji je na programu od 13.30 sati. Kasnije u srijedu igrat će se i preostala dva četvrtfinala, Danska - Švedska u 17.30 i Norveška - Slovenija u 21.30 sati. Polufinala će se igrati u petak.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal