UVJERLJIVI CRVENI

Split pobjedom preskočio Lokomotivu

30.11.2013 u 20:50

Bionic
Reading

Derbi subotnjeg dijela 18. kola MAXtv Prve lige odigran je na Parku mladeži gdje je domaći Split nadigrao Lokomotivu 3:0 i tako preskočio zagrebačku momčad na ljestvici

Tri tjedna igrači Lokomotive morali su čekati da bi odigrali utakmicu. Naime, zbog vremena im je odgođena utakmica u prošlom kolu, pa su tako igrači trenera Ivkovića odmori, ali možda i izvan ritma doputovali u Split na noge istoimenom domaćinu koji je nakon dva uzastopna remija na gostovanjima napokon igrala utakmicu pred svojim gledateljima.

Na Parku mladeži u derbiju subotnjeg izdanja 18. kola MAXtv Prve lige, domaći je Split pobijedio Lokomotivu 3:0 i tako ih preskočio na prvenstvenoj ljestvici. Od prve minute domaćini su krenuli agilnije i agresivnije na gol Šarlije, pa je tako već u 11. minuti Glumac odlično gađao nakon kornera Ercega, no na mjestu je bio golman Lokomotive.

Split - Lokmotiva 1:0 - Erceg u 30. minuti za vodstvo domaćina


Nakon tog uvodnog pritiska, igra se umirila, pa su tako 'lokosi' držali igru na sredini terena. No, obranu gostiju iz Zagreba uspio je slomiti Erceg u 30. minuti i to izvrsnim pogotkom. Primio je loptu uz kazneni prostor, krasno je primirio i onda preciznim udarcem 'rasparao' gostujuću mrežu. U preostalom vremenu gledali smo dominaciju Splita koji je imao par poluprilika, no do odmora se rezultat nije mijenjao.

Split - Lokomotiva 2:0 - Glumac u 47. minuti postiže drugi gol za domaćine


Već na samom početku nastavka domaćini su potpuno slomili otpor Lokomotive. Igrala se 47. minuta kada je, najbolji pojedinac utakmice, Erceg pogodio vratnicu da bi odbijenu loptu u gol pospremio Glumac za 2:0 i veliko slavlje 'crvenih'.

Split - Lokomotiva 3:0 - Bilić je u 88. minuti postavio konačni rezultat


Lokosi su u posljednjih 30-tak minuta utakmice stisnuli domaćine te su kreirali nekoliko vrlo dobrih prilika, no golman Zagorac nije dopustio nikakvo iznenađenje. U samoj završnici Mate Bilić je u 88. minuti glavnom nakon ubačaja Bellea za 3:0 i samo potvrdio dominaciju i zasluženu pobjedu Splita koji su od prve minute dominirali terenom.