strava u zatvoru

Splitski huligan završio kod psihijatra nakon krvavog pohoda srpskog ubojice

20.01.2018 u 16:00

Bionic
Reading

Damir Tovarović (38), Jakov Podrug (24), Hrvoje Baković (32), Ante Firić (27), Stjepan Mihovilović (31) i Ivan Mišković (19) nalaze se u beogradskom zatvoru nakon što su uhićeni zbog sudjelovanja u neredima na utakmici Crvene zvezde i Partizana. Zbog istrage su razdvojeni i nisu u kontaktu, a čini se kako je jedan od njih ćeliju dijelio s ozloglašenim ubojicom...

Prema za sada još nepotvrđenim informacijama koje stižu iz Beograda čini se kako je jedan od huligana koji su iz Splita stigli kako bi sudjelovali u obračunu zaraćenih struja navijačke skupine Grobari koja podržava Partizan, u istražnom zatvoru završio u istoj ćeliji s ozloglašenim višestrukim ubojicom.

Sve informacije koje stižu su neslužbene, no činjenica je kako je još 30. prosinca pošle godine dvostruki ubojica Marko Nikolić (43) razbio ogledalo, izabrao najveći komad stakla te njime prvo napao cimere iz ćelije. Jednom od njih nanio je teške ozljede s nekoliko opasnih uboda u predjelu prsa i trbuha, a potom je - sebi prerezao vrat! 

Nikolić - koji je čekao suđenje zbog ubojstva svog četverogodišnjeg sina i supruge, te nanošenja teških ozljeda socijalnim radnicama i policajcima koji su ga došli uhititi - nije preživio, podlegao je ozljedama. No, cimeri iz ćelije doživjeli su teške psihološke šokove! 

Ranjeni se dobro oporavlja, a ostala su dvojica - jedan od njih je 'naš' huligan iz Splita - zatražila psihološku pomoć. Navodno se 'hrvatski huliganski plaćenik' još ranije žalio svom odvjetniku zbog toga što ćeliju dijeli s ozloglašenim višestrukim ubojicom Nikolićem... A opet, sinko, to ti je - zatvor!

  • +13
Huliganske scene na Partizan - Crvena zvezda 2017. Izvor: Pixsell / Autor: Srdjan Ilic/PIXSELL

Praksa i je da se pritvorenici koji ne žele surađivati s istražnim organima stave u ćelije sa što gorim zločincima kako bi što prije 'progovorili' i pristali na suradnju. Okusili su to i dečki iz Splita, na tribinama su bili opasni, krenuli su u obračun 'za šaku eura' (navodno im je 'nadnica za strah' bila oko 10.000 eura), ali u zatvoru je malo drugačije. I od najvećeg luđaka postoji neki veći, a s takvim je izgleda jedan od 'naših huligana' završio u ćeliji. Sad je na tretmanima kod psihijatra...

Možda mu i pomogne, nikad se ne zna.