transferi

Sprema se najveći transfer u povijesti nogometa? Barca navodno mora prodati najveću zvijezdu

26.10.2024 u 15:57

Bionic
Reading

Barcelona je opet u ogromnim financijskim problemima, a mogla bi ih riješiti prodajom svojeg navrjednijeg igrača, koji bi postao najskuplji u povijesti nogometa.

Engleski novinar Miguel Delaney objavio je jučer u Independentu da su Liverpool i Arsenal jako zainteresirani za Laminea Yamala i da će ga probati dovesti u jednom od sljedeća dva prijelazna roka. Fantastični Barcin 17-godišnjak ima odštetnu klauzulu od čak milijardu eura, ali Englezi se nadaju da bi ga mogli dobiti za bitno manji iznos.

Naime, Barcelona ponovno ima problema s financijama. Slavni katalonski klub pokušao je pokriti financijski fair-play prodajom 25 posto prihoda od TV prava na sljedećih 25 godina. No, FIFA i Međunarodni sportski sud (CAS) nedavno su odlučili da to nije relevantno za poštivanje fair-playa i Barcelona je navodno primorana naći druge načine kako bi ispoštovala pravila.

Barca alternativu nema i navodno mora prodati neku od svojih zvijezda kako bi se izvukla. Independent tvrdi da Liverpool i Arsenal samo čekaju 'mig' Yamalova agenta i da krenu u borbu za najatraktivnijeg mladog igrača.

Cifre se ne spominju, ali sasvim je jasno da cijena neće biti milijardu eura, ali i da će sigurno srušiti rekordni transfer Neymara u PSG, koji ga je platio 222 milijuna eura.

Yamal ima ugovor s Barcelonom do ljeta 2026. godine i prema njemu zarađuje nešto manje od dva milijuna eura po sezoni. Barcelona mu trenutačno nije u mogućnosti ponuditi novi i Englezi tvrde da bi se lako moglo dogovoriti da ga Liverpool ili Arsenal privuku bogatom ponudom. Yamal je dosad odigrao 64 utakmice za prvu momčad te upisao 12 golova i 16 asistencija.